– Det verste er at jeg ikke hadde vondt dagen derpå, hverken gangsperre eller vondt i føttene. Det var så tungt mens jeg holdt på, at jeg hadde venta det skulle gjøre vondt etterpå, flirer Rune Liland fra Bil i Nords lokaler på Leknes i Lofoten.  

Det er noen dager siden salgssjefenm gjennomførte årets styrkeprøve – triatlon på The Arctic Triple i Lofoten. Telefonen fra Lofotposten kom i januar i år; Vil Rune være med på Team Tæl, et samarbeidsprosjekt mellom Lofotposten, Family Sport Clup og The Arctic Triple hvor deltakerne på laget går fra å være sofaslitere til spreke mosjonister?

SVØMMING: Rune har lagt ut på noen lange svømmeturer i oppkjøringen til triatlon. 
    
      (Foto: Privat)

SVØMMING: Rune har lagt ut på noen lange svømmeturer i oppkjøringen til triatlon.  Foto: Privat

Det store målet var gjennomføring av triatlon i midten av august.  

– De spurte om jeg tok en utfordring, og da svarte jeg ja uten å tenke meg om. Jeg er ingen atlet, men har alltid vært stor og kraftig. Jeg er en typisk jojo-slanker, sier Rune.  

Rune har aldri hatt erfaring med triatlon tidligere. 

– Den eneste sporten jeg har utført er bilsport, og da handler det om å sitte i ro og trykke på gassen, sier han som er selverklært bilgal. 

Les også: Rune har hatt over 300 biler

STERK MOTVIND: Sykkelturen ut mot Henningsvær ble tøff med sterk motvind.  
    
      (Foto: Privat)

STERK MOTVIND: Sykkelturen ut mot Henningsvær ble tøff med sterk motvind.   Foto: Privat

Treningskamerat tok Rune med

Selv om Rune hadde sagt ja til utfordringen, var dørstokkmila fortsatt lang. Etter noen måneder tok treningskompisen Tore Holmen tak og «pisket» han i gang.  

– Han sa at «nå skal vi sykle» og «nå skal vi på fjellet». Tore er en spreking og hadde meldt seg på samme triatlon selv. Men han er 20 år yngre enn meg – og 30 kilo lettere, så han var en hard nøtt å henge etter, ler Rune. Han forteller at han har gledet seg hver gang han skulle ut å trene. Til sammen anslår Rune at han har vært på tre fjellturer, 20 sykkelturer og 5 svømmeøkter.  

– Det viser seg at jeg er mer sta enn jeg trodde jeg var, og det å være med på triatlon handler mye om vilje. Jeg vil påstå at alt er mulig, bare du har bestemt deg!

KAMERAT: Rune har trent mye sammen med Team Tæl-kameraten Tore Holmen.  
    
      (Foto: Privat)

KAMERAT: Rune har trent mye sammen med Team Tæl-kameraten Tore Holmen.   Foto: Privat

Store bølger

Været under årets Arctic Triple var langt fra optimalt. På planen sto 1000 meter svømming i havna i Svolvær, 50 kilometer sykling tur/retur Henningsvær og så et 12-kilometers løp over Tjeldbergtinden.  

– Det var stiv kuling og bølger på 60-70 centimeter inne i havna. Vi var 90 stykker som hoppa uti, og det var mye plasking. Jeg fant meg et sted godt bak i gruppa, og i stedet for å tenke 1000 meter, så tenkte jeg delmål for å holde motivasjonen. Det gikk faktisk bedre enn jeg hadde trodd, og jeg svømte distansen på 32 minutter, forteller bilselgeren. 

SKYRACE: Som oppladning til triatlon deltok Rune og mange av de andre på Team Tæl på Lofoten Skyrace tidligere i sommer.  
    
      (Foto: Privat )

SKYRACE: Som oppladning til triatlon deltok Rune og mange av de andre på Team Tæl på Lofoten Skyrace tidligere i sommer.   Foto: Privat

Sterk motvind til Henningsvær 

Etter svømmeturen var det rett over på sykkel. Deltakerne skulle sykle fra Svolvær, ut til Henningsvær og tilbake.  

– Det var en vanvittig motvind ut til Henningsvær, og det var knallhardt. Den turen har jeg ikke lyst å gjøre en gang til, innrømmer Rune. Heldigvis holdt vindretningen seg, så det ble god fart på turen tilbake til Svolvær. 

Til sist skulle det legges tilbake en distanse på 12 kilometer fra Svolvær, over Fjellbergtinden og tilbake igjen.  

– Her brukte jeg en kombinasjon av å gå fort og lite jogging. Jeg kom i mål på 4 timer og 57 minutter, og det var en bra økt for en mann som liker seg best i bil, ler Rune. 

GA MERSMAK: Allerede ved målgang bestemte Rune seg for å delta i neste års triatlon.  
    
      (Foto: Privat )

GA MERSMAK: Allerede ved målgang bestemte Rune seg for å delta i neste års triatlon.   Foto: Privat

Har meldt seg på neste år

Selv om årets løp var steintøft, har Rune Liland bestemt seg for å fortsette treningen og være med til neste år.  

– Det ga mersmak, virkelig. Jeg bestemte meg allerede da jeg kom i mål i år. Hemmeligheten for meg var å ikke gi jernet, men å hele tiden spare på kreftene. Du skal holde på hele veien til mål.  

Før løpet sa mange til Rune at dette kunne han bare glemme. 

– Jeg hadde ingen ambisjoner om å nå toppen, men å bevise at det går an. Når folk mente jeg ikke ville klare det, ga det bare mer inspirasjon til å vise det motsatte. 

Mange spreke Bil i Nord-medarbeidere

Det var flere i Bil i Nord-konsernet som deltok under årets The Arctic Triple. Økonomimedarbeider Kristina Starheim ble nummer 2 på The Arctic Triple Extreme (4 km svømming, 196 km sykkel og 45 km løp) og daglig leder Jan Hugo Svendsen deltok også på denne distansen.  

– Jan Hugo har tidligere deltatt på Ironman og var veldig støttende til at jeg skulle delta på triatlon. Han er en jernhest, og motiverte meg og sa at det sitter i hodet, forteller Rune Liland.  

Klikk her for å se Bil i Nords høstkampanje på nye biler! 

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen. Bil i Nord forhandler blant annet Volvo. 

NY TRIATLON: Rune har allerede meldt seg på neste års triatlon, og håper han slår sin egen tid fra årets løp.  

NY TRIATLON: Rune har allerede meldt seg på neste års triatlon, og håper han slår sin egen tid fra årets løp.