Innbytte av bil betyr at en bilforhandler kjøper den gamle bilen din, i bytte mot at du kjøper en ny bil hos dem. Dette gjelder både om du kjøper ny bil eller nyere bruktbil. Den gamle bilen blir da en del av betalingen for den nye bilen kjøper. Hos Bil i Nord vet vi at tryggheter noe av det viktigste ved et bilkjøp. Vi ønsker at alt rundt innbytte og kjøp av ny bil skal være oversiktlig og forståelig for deg som kunde.

Dette er viktige vurderinger når ved innbytte av bruktbil
 

  • Hva risikerer jeg ved å selge bilen selv?
  • Hva har jeg igjen for å bytte inn en gammel bil?
  • Hvordan kan jeg få mest mulig for min egen bil i innbytte?
  • Hva gjør jeg med lånet på den gamle bilen?
  • Hvordan vurderer jeg en pris som tilbyd for innbyttebilen?

Prisvurdering av innbyttebil? Trykk her!

Hva risikerer jeg ved å selge privat?

Det er viktig å være klar over ansvaret og risikoen du står med ved å selge bilen selv. Ved privat bilsalg har kjøper hele to års reklamasjonsrett i henhold til kjøpsloven.  I lang tid etter handelen kan faktisk møte ubehagelige krav om heving, prisavslag og reparasjon. Privat bilsalg er den aller hyppigste til tvister som behandles av forbrukerrådet.

Hvis man utelukkende teller kroner, får du nok et høyere beløp ved å selge den gamle bilen privat. Når du gjør jobben selv får du både hele salgssummen, men du sitter også med hele ansvaret.

Hva har jeg igjen for å bytte inn en gammel bil?

Når du bytter bilen inn, har du ingen risiko i etterkant. Som profesjonell forhandler har vi hele det juridiske ansvaret. Det er en trygghet som er verdifull for mange. I tillegg er det både tid- og ressurskrevende å selge bilen selv, og det er mye å huske på.

Mange velger innbytte for å slippe prosessen med å selge bilen selv. Man unngår da bekymring for eventuelle problemer som kan dukke opp knyttet til privat bilsalg.

Jeg har lån på den innbyttebilen, hvordan løses det?

Har du gjeld på den gamle bilen din i form av lån der banken har tatt pant i bilen, kan innbytteprisen brukes til å innfri dette dersom prisen på bilen er høyere enn gjenværende lån på bilen. Resterende beløp kan da brukes som delbetaling for den nye bilen.

Hvordan kan jeg få mest mulig for min egen bil i innbytte?

Det enkle svaret her er å holde bilen så godt som mulig. Jevnlig vedlikehold og renhold er viktig. Det er også en fordel at bilen har kjørt så lite som mulig. For mange går det en «magisk grense» ved 120.000 km. Å bytte inn bilen før den har kommet dit og før den har blitt 5 år, kan lønne seg!

Ved taksering går vi over bilen utvendig og innvendig. Vi noterer eventuelle feil og mangler, som for eksempel bulker, ruteskader, interiørets tilstand, lukt fra røyk eller hund og utstyr som ikke fungerer slik det skal. Vi ser også på bilens dekk, bremser og tekniske tilstand, samt sjekker all skade- og servicehistorikk. Når bilen er taksert tilbyr vi deg en innbyttepris, og du kan avgjøre om du ønsker å ta bilen i innbytte eller ikke.

Hvordan vurderer jeg prisen som tilby for min innbyttebil?

Bilkjøp dreier seg for mange om trygghet og et ønske om å slippe bekymringer. Vi anbefaler deg å vurdere helheten. Hva er viktig den nye bilen? Hva er differansen mellom prisen på den nye bilen og innbytteprisen? Hvordan blir hverdagsøkonomien, og hvor stor risiko er du villig til å ta?

Som nevnt må du belage deg på at innbytteprisen vil være lavere enn prisen du finner på tilsvarende biler på Finn.no. Husk også at mange her oppgir den prisen i de håper å få for bilen, og vi ser ikke den prisen som bilen faktisk selges for.

Som forhandler må vi ta høyde for garantiansvar, eventuelle reparasjoner og kostnader forbundet med videresalg av din bil. Som nord-norsk forhandler ser vi også at det er geografiske pris-variasjoner etter bilmodell, drivlinje og drivstoff.

Husk at du ved innbytte kjøper deg fri fra all bekymring, risiko og arbeid knyttet til salg av din gamle bil.