Johansen bruker bilen både i jobb, og privat.

– Jeg jobber på opplæringskontoret iLære, og kjører mye rundt til medlemsbedrifter. Derfor er jeg avhengig av å ha bil i jobben, forteller Johansen.

– Bilen er helt suveren! Dette er en bil du føler deg trygg i, fortsetter han.

Mats var blant de første som bestilte Volvo nye elbil, da den ble lansert i januar i fjor.

OPPLEVELSE: Både barn og voksne elsker opplevelsen av å kjøre elektrisk.            (Foto: Trond Tomassen, iNord )

Ny hverdag med elbil

Dette er familiens første elbil, og første Volvo. Overgangen har gått knirkefritt:

– Det er utrolig deilig å kunne fylle opp ”tanken” hjemme, med hjemmelader på veggen. Minuset er at jeg i vinter bestandig var tom for bensin til snøfreseren, siden jeg nesten aldri er innom bensinstasjonen lenger, forteller Johansen.

Rekkeviddeangst er det heller ikke å spore hos 34-åringen.

– Nei, rekkeviddeangst har vi ikke. Rekkevidden på bilen er veldig god, med over 400 kilometer, så vi kjører som vi alltid har gjort. Jeg jobber fra Sjøvegan til Storslett, og bilen forteller deg både hvor mange kilometer du har igjen, og hvor de nærmeste ladestasjonene er, forteller Johansen.

NY TEKNOLOGI: Mats Johansen elsker alle de teknologiske løsningene som gjør det både enklere å og tryggere å kjøre bil.            (Foto: Trond Tomassen, iNord)

Velkommen til fremtiden

Og det skorter ikke på teknologi i Volvo XC40 Pure Electric, og Johansen har valgt alt utstyr man kan få tak i til sin nye Volvo.

– Noe av det vi liker best er at bilen har varmepumpe. Da kan vi sette oss inn i bilen på morgenen og få varme i bilen med en gang, forklarer Johansen.

Johansen jobber med elektrofag, og er naturligvis interessert i nye teknologiske løsninger.

– Bilen har også Google-grensesnitt, noe som er veldig spennende. Min samboer er svensk, og når hun setter seg inn i førersetet med sin nøkkel, legger stemmestyringen og infotainment-systemet om til svensk. I tillegg justeres setet etter hennes preferanse, forteller Johansen.

Se video! Vi har testet nye Volvo XC40 Recharge!

 

 

Tok steget til premium-bil

For familien var det spesielt viktig å ha en trygg bil med god fremkommelighet.

– Det er utrolig godt å endelig gå over til premium-segmentet. Dette er vår første Volvo, og vi merker at det er mye bedre kjørekomfort enn det vi er vant til. Finishen på interiøret er av en helt annen klasse, og du kjenner at du tar i kvalitet, sier Johansen.

Familien bor i en gate hvor mangel på brøyting på vinterstid kan gjøre kjøreforholdene utfordrende.

– Bilen har oppført seg vanvittig bra på vinterføre. Vi har flere ganger opplevd at naboene står fast som fluer på et limpapir, med sine forhjulsdrevne biler, mens vi bare kan kjøre forbi, forklarer Johansen.

Les også: Tina og John valgte Volvos første elbil - her er deres dom!

Stor etterspørsel

Volvoselger Jon Christoffersen hos Bil i Nord Tromsø kan melde om stor etterspørsel etter nye Volvo XC40 Pure Electric.

– Vi har hatt enorm etterspørsel etter bilen. Dette er helt klart en familiebil som passer til mange. Det er den første helelektriske bilen til Volvo, og den har både høy bakkeklaring, firehjulstrekk og mulighet for hengerfeste. Det er også en veldig sikker bil, med alle sikkerhetssystemer du kan få. I tillegg er den morsom å kjøre - perfekt for nordnorske forhold, forteller Christoffersen.

Les også: Hvilken Volvo passer best for deg? Se oversikten!

TRIVES: Med høy bil og god plass trives ungene i baksetet på Volvo XC40.            (Foto: Trond Tomassen, iNord)

På ferie med Volvo XC40 Pure Electric

Nå gleder Mats Johansen seg til å ta med familien og bilen på ferie.

– Det blir bilferie på oss til sommeren. I utgangspunktet skal vi kjøre til Lofoten, hvor vi har et sommerhus, men hvis grensene plutselig åpner så kjører vi nok til Sør-Sverige for å besøke besteforeldrene til barna. De har aldri hatt andre biler enn Volvo, og gleder seg stort til å se vår nye bil, sier Johansen.

Også barna liker den nye elbilen.

– Ungene synes der er stor stas med ny bil. De liker spesielt godt den store skjermen foran. Bilen har over 400 hestekrefter, som kommer med en gang man trykker på gasspedalen. Da kan det fort føles som å kjøre karusell når man akselererer litt, sier Johansen.

Bil i Nord er Nord-Norges største bilforhandler og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Svolvær, Sortland, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.