Volvos første helelektriske bil har endelig begynt å rulle på nordnorske veier. Med firehjulstrekk, høy bakkeklaring og en rekkevidde på 417 kilometer er dette en bil som passer utmerket for nordnorske vinterveier.

– Vi valgte å kjøpe Volvos nye elbil da vi synes at det å ha elbil er et veldig uproblematisk bilhold. En elbilmotor er mye enklere enn en tradisjonell motor og den krever mindre service. Dermed er det færre ting vi trenger å tenke på, forteller Tina.

Har du lyst å prøvekjøre Volvo XC40 Pure Electric? Klikk her for å bestille tid.

Her kan du også se en video der vi prøvekjører den nye elbilen!

 

En trygg bil for familien

Tina og John bor på Kvaløya i Tromsø sammen med deres to barn på 8 og 11 år. De var ikke i tvil om at den nye Volvo XC40 Pure Electric var det rette valget for dem.

– Vi kjøpte en Volvo V60 fra Bil i Nord for fire år siden, og har siden blitt veldig glade i Volvo, vi har også vært veldig fornøyde med Bil i Nord, sier John.

– For oss som barnefamilie oppleves Volvo veldig trygt, og nye Volvo XC40 Pure Electric har alle sikkerhetssystemer man kan ønske seg. Med Volvo On Call kan du for eksempel bare trykke på en knapp i taket for å ringe Volvo hvis uhellet er ute. Og ringer ikke du, så ringer Volvo deg for å passe på at alt går bra og for å hjelpe med det du måtte trenge, forklarer Tina.

Les også: Så enkelt kan du styre bilen fra mobilen

Volvo XC40 Bil i NordDa nye Volvo XC40 Pure Electric ble lansert var ikke Tina og John i tvil om at dette var den perfekte bilen for dem.  
    
      (Foto: Trond Tomassen, iNord)

Årets julegave

Det er litt under ett år siden barnefamilien på Kvaløya prøvekjørte Volvo XC40 for første gang, riktig nok da med bensinmotor.

– Den nye bilen er vår julegave i år! Den virker som en veldig solid bil. Du sitter høyt og det er behagelig og veldig stille. Fordelen med en elbil er at det ikke er tradisjonelle gir og den reagerer med én gang når man tråkker ned gasspedalen, forteller John.

Selv om de i det daglige kjører mye i byen så blir det også turer til barnas besteforeldre på innlandet.

– Minstejenta gleder seg til å se på nordlyset gjennom panoramataket når vi legger ut på langtur. Det var noe av det første hun la merke til med bilen, forteller Tina.

Les også: Mats (33) valgte Volvos nye elbil: Jeg kjører mye til treninger, og da er det praktisk med en nett og lett elbil. Den nye bilen skal brukes til både bykjøring og turer til innlandet. 
    
      (Foto: Trond Tomassen, iNord)

Volvo XC40 Bil i Nord Tina og John Tromsø

Skal ha bilen lenge

Når det gjelder fargevalg så endte familien med å bestille sin nye bil i fargen Glacier Silver.

– Det skal godt gjøres å holde en bil i Nord-Norge ren og pen hele tiden, så vi gikk for denne fargen da det er en lys farge men samtidig så ser ikke bilen like fort skitten ut, sier Tina.

– Dette skal være vår hovedbil, så da valgte vi å bestille den med alt utstyr man kan få. Det er godt med litt ekstra komfort, og vi liker spesielt den oppvarmede frontruta, forteller John.

– Dette er en bil vi skal ha lenge, gjerne ti år omså! sier Tina.

Les også: Slik gjør du bilen din klar for vinteren

God takhøyde og god plass

Plassen i bilen er det heller ingenting å si på. Med bagasjerom bak på 413 liter samt et mindre bagasjerom under panseret er det plass i massevis for familien.

– Bilen er veldig romslig og fin. Jeg er en høy mann og jeg sitter veldig bra i den nye bilen, forteller John.

- Til og med i baksetene er det grei plass for en som meg. Vi liker også at man sitter høyt og får god oversikt over veien. Vi får plass til to barn og alt vi skal ha med oss, sier Tina.

Les også: Familien Lorentsen: For oss er ladbar hybrid best

Volvo XC40 Bil i Nord Jon Christoffersen Tromsø Sage Green

Veldig gode tilbakemeldinger

Volvo-selger Jon Christoffersen hos Bil i Nord Tromsø tror dette er en bil som vil slå godt an i Nord-Norge.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger på bilen og responsen har vært enorm. Den oppfyller mange krav som folk har, med både elmotor, firehjulstrekk og hengerfeste, forteller Christoffersen.

Volvo XC40 ble utviklet med tanke på flere drivlinjer og er i så måte bygd også som en elbil.

– Bilen oser av sikkerhet og kjørekomfort. Med Volvo XC40 Pure Electric får du over 400 hestekrefter som er villige og som kommer med en gang du tråkker på gasspedalen, forklarer Christoffersen.

Han tror mange vil bli overrasket når de prøvekjører den nye elbilen.

Les også: Dette er det Volvo-utstyret folk elskerBilen familien har valgt er i fargen Glacier Silver Metallic.  
    
      (Foto: Trond Tomassen, iNord)

Enkelt bilhold med elbil

En av de store fordelene med elbil er at det er færre bevegelige deler og dermed færre feil som kan oppstå med bilen.

– Det vi liker best med bilen er at den er elektrisk og føles trygg. Vi er veldig fornøyde med Bil i Nord og vår personlige service-tekniker (PST), Anders Rydningen, hos Bil i Nord Tromsø.

– Å ha elbil med en elmotor er et veldig uproblematisk bilhold og du trenger nesten bare å fylle spylervæske på den, sier Tina.

– Skulle det dukke opp noe så er det veldig fint å ha en egen personlig service-tekniker som du forholder deg til. Man føler seg veldig godt ivaretatt og du får vite prisen før du leverer bilen på verksted. Skulle det dukke opp noe underveis, ringer Anders oss, forteller John.

- Med elbillader i garasjen trenger vi ikke tenke mer på drivstoffpriser. Jeg meldte meg faktisk nettopp ut av Facebook-gruppa, ”Drivstoffpriser i Tromsø”, avslutter Tina med et smil.

Bil i Nord har for tiden leasingkampanje på Volvo XC40 Pure Electric - kun 5990 kroner i måneden*! 

Se kampanjen her

*Privatleie/leasing: 5990/mnd. Startleie kr 49.900,-. Totalpris 3 år/45.000 km kr 270.403,- 1,85% rente. Rente vil variere med rentenivået. Ved lånefinansiering forutsettes 35% egenkapital. Med forbehold om trykkfeil. Avbildet bil kan ha annet enn annonsert utstyr. Tilbudet varer t.o.m 31. desember 2020.