Mange bilmerker opererer med ferdige utstyrspakker. Det gjør det enklere å utstyre bilen riktig.

Det er viktig å velge rett bil, med rett utstyr. For mange kan det være vanskelig å velge mellom de ulike pakkene, ettersom det er ulik pris og utstyr.

Salgssjef på Bil i Nord Svolvær, Viggo Henningsen, forklarer hvorfor det er slik:

– Kunden har mulighet til å kjøpe samme type bil, men med ulikt utstyrsnivå. Noen behøver ikke like mye utstyr, mens andre trenger det. Valg av interiør og ekstriør, er også viktig for mange, sier Henningsen.

Volvo har flere utstyrspakker, men standard for de fleste bilene er at du kan velge mellom følgende pakker:

  • Momentum
  • R-design
  • Inscription

– I tillegg til disse standard utstyrspakkene, er det fullt mulig å legge på ekstrautstyr, forklarer Henningsen.

FORKLARER FORSKJELLEN: Viggo Henningsen forteller at både interiør, ekstriør og utstyr er med på å skille de ulike utstyrspakkene.

Momentum

Dette er selve innstegsmodellen til Volvo. Med Momentum vil du få mye av sikkerhetsfunksjonene, og standardsutstyret til Volvo.

– Du vil få med automatisk kollisjonsvarsling. Ligger du for nært bilen foran, vil bilen automatisk bremse opp. Bilen vil også holde seg automatisk midt mellom linjenene på veien, forteller Henningsen.

I utstyrspakken medfølger det stilfulle og flotte designet til Volvo. De kjente Led-lyktene "Tors hammer", som er formet som en "T", er nå standard på Momentum. I tillegg vil du få med samme screen som de andre utstyrspakkene har.

– Momentum passer for de som er ute etter en litt rimeligere bil, men som fortsatt er opptatt av å få mye bil for pengene, forteller Henningsen videre.

R-design

R-design er den sportslige utstyrspakken til Volvo. Her får du med et tøffere utseende på bilen, både innvendig og utvendig.

– Du får et sportslig preg på interiøret, blant annet med sidestøtter i setene og sportsratt, forteller Henningsen.

Unike elementer, som lister i glanset sort, skaper et kraftig uttrykk. Du finner dem på fronten, de nedre og ytre grillene, sidevinduene og sidespeilene.

– Her er mørkt taktrekk i "Charol standard". Du får med dekorpaneler i "Metal Mesh Aliminium", og delskinn som standard. Ønsker du å trekke setene i helskinn, er det tilvalg. I tillegg er parksensor standard i pakken, forteller Henningsen.

– R-design passer for de som ønsker et sportslig preg over bilen. Denne utstyrspakken er utrolig populær, og mange som kjøper ny Volvo, velger R-design, forteller han videre.

Bil i Nord har Nord-Norges mest fornøyde kunder

ULIK DESIGN: Til venstre ser du en Volvo V60 R-design, og til høyre ser du en Volvo V90 Inscription.

Inscription

Kjennetegnet for Inscription er kromdetaljer. I denne utstyrpakken får du med eksklusive kromdetaljer på frontgrillens spiler, de nedre grillene og sidevinduene.

– Her er det et mer stilfullt utseende på bilen. Du får kromdetaljer på listverket, og nede på dørene med navnet "Inscription" inngravert, forteller Henningsen.

Interiøret på Inscription skiller seg også fra R-design og Momentum.

– Her får du med lyst taktrekk, og komfort-seter med skinn-interiør som standard. Det er også betydlig flere fargevalg på setene. Dørpanelene og midtarmelenet er trukket i et eksklusivt skinntrekk, forteller han videre.

Inscription og R-design er lik på pris, og har lik mengde standarsutstryr.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.