– Bilen er helt fantastisk, er Mats Johansens umiddelbare svar.

– Det har vært så godt som helt problemfritt disse årene. Jeg setter også stor pris på at det er en veldig god vinterbil. Det er viktig, ettersom vi bor i Tromsø og også i ei gate med dårlig brøyting. Ikke en eneste gang har jeg opplevd å stå fast med bilen, forteller han.

Mats går så langt som å kalle Volvo XC40 for «en perfekt Tromsø-bil».
– Jeg opplever den som veldig lett å manøvrere.

Volvo XC40: lengre rekkevidde og lavere pris

AUTOMATISK: Mats Johansen setter pris på at programvaren i hans XC40 oppdateres automatisk og at bilen hele tiden blir bedre!

Favoritt-egenskaper

Skal Mats liste opp det han liker best med bilen, blir det følgende:

At det kommer forbedringer og oppdateringer som gjør at bilen hele tiden blir bedre.

At den har god framkommelighet og høy bakkeklaring, noe som gjør at den fungerer veldig bra i Nord-Norge og andre steder med mye snø.

At den har veldig gode kjøreegenskaper, og at man kan kjøre langt med den og samtidig ha det behagelig.

– Dersom det har dukket opp småting, har jeg kunnet sende en SMS til mekanikeren på Bil i Nord, og så har det ordna seg veldig raskt. Det har vært lett og praktisk, sier han.

FAMILIEBIL: Volvo XC40 er en familiebil som passer perfekt til det nordnorske skiftende føret.

Med el på langtur

Mats er familiemann, og har fire sønner. Han opplever at Volvo XC40 Recharge har fungert veldig fint i hverdagen med jobb, levering på skole og i barnehage, samt kjøring til treninger.

– I tillegg har vi kjørt både til fotballturnering i Piteå, og på besøk til familie i Skåne, og begge deler har gått veldig fint. Man kommer seg fram uansett vær og vind, og rekkevidden er god. Dessuten er ladenettverket så godt utbygget nå at det er uproblematisk å kjøre lange turer med elbil, mener han.

– Man må ta noen ekstra stopp underveis, men med barn i bilen er det uansett veldig greit.

Elbil ikke for deg? Sjekk Volvos hybrid-biler her

BESTILLING: Mats kjøpte Volvo XC40 da den først ble lansert, uten å ha sett eller prøvekjørt bilen. Han angrer ikke.

Gunstig økonomisk

Med økte drivstoffpriser, og innføring av bompenger i Tromsø opplever Mats også at det har vært økonomisk gunstig å kjøre på el.

– Vi vil si at vi merker at det er billigere. Vi har renovert huset, og har måttet bo et annet sted en periode. Det har ført til flere bompasseringer for oss, og da har det vært veldig greit at det er billigere med elbil. Dessuten har strømprisene i nord holdt seg relativt lave, mens bensinen er dyr. Da er det deilig å få «full tank» for en mye billigere penge, sier han.

– Dessuten har jeg jo «full tank» hver morgen, noe som er veldig praktisk.

Underholdning i bilen

Mats forteller at ungene også er fornøyd med bilen, både med akselerasjonen og underholdningen i bilen.

– På skjermen har vi lastet ned TV 2 Play-appen, og da kan barna se på den hvis vi står parkert, enten når vi lader eller mens vi venter utenfor butikken.

I XC40 får du innebygd Google infotainmentsystem. Du laster selv ned dine egne favorittapper, mens automatiske skyoppdateringer i bakgrunnen stadig oppgraderer bilen til nyeste og beste versjon.

 POPULÆR: Elbilene fra Volvo er populære blant nordnorske bileiere. Du kan velge mellom kjøp, leasing eller abonnement

Ny og lengre rekkevidde

Volvo XC40 oppdateres regelmessig, og nå har bilen opptil 570 kilometer rekkevidde.

– Suksessmodellene C40 og XC40 er denne våren oppgradert til å både kjøre lengre og lade raskere, sier salgssjef Tom Karlsen hos Bil i Nord.

– Dette gjør bilene enda mer attraktive, spesielt for oss i Nord-Norge, hvor det ofte er lange avstander.

– Du får en splitter ny XC40 med lengre rekkevidde, til fjorårets pris! Det er allerede mange som har kjøpt en slik ny 24-modell, sier en strålende fornøyd Tom Karlsen.

Spar opptil 60.000,- på ny Volvo XC40