Jeg var i utgangspunktet skeptisk til å reise på campingtur med hybridbil, og det tror jeg mange andre også er. En del frykter nok at forbruket blir for høyt, sier Per-Ivar Andersen.

Nå kan han derimot understreke at han har lagt fra seg alt skepsis.

Bilen fungerte helt supert på turen!

CAMPING: Bilferien for familien Andersen gikk fra Sortland til Nord-Sverige – nærmere bestemt Boden.

Kjørte til Boden

Årets campingferie for familien Andersen gikk fra Sortland til Nord-Sverige – nærmere bestemt Boden. Per-Ivar Andersen opplevde at kraften i XC90’en gjorde at han knapt merket at han hadde campingvogna på slep.

Tillatt hengervekt på Volvo XC90 T8 er 2400 kilo.

Total vogntogvekt var for oss 5000 kilo, og fra Sortland til Bjerkvik brukte bilen 1,48 liter bensin på mila. Da vi kjørte inn i Sverige, og hastigheten gikk opp, steg forbruket litt. Da vi kom fram til Boden hadde vi brukt 1,68 liter drivstoff på mila, forteller Andersen.

Les også: Skal du på campingferie? Dette må du huske på!

Absolutt akseptabelt

Det er han godt fornøyd med.

Turen er totalt på 68 mil, og jeg hadde forventet å bruke opp mot 2 liter drivstoff per mil, forteller han, og legger til:

Jeg har kjørt mye med campingvogn og diesel-bil, og da ligger forbruket på 1,3-1,4 liter per mil. Forbruket med XC90 T8 var absolutt akseptabelt, mener han.

Les også: Advarer mot barn og dyr i glovarme biler - så raskt stiger temperaturen.

ROMSLIG: Andersen trekker også fram at Volvo XC90 T8 er en romslig bil, med god plass til både familiemedlemmene og feriepakningen.

Mindre tank

Volvos plug-in hybrider har 50-literstank, og Andersen råder derfor folk til å planlegge litt ekstra når de skal ut på tur, og tenke på hvor man kan tanke.

Selv kjørte jeg lite på rein strøm, men når batteriet er fulladet kan man fint dra campingvogna på strøm. Når vi kjørte inne på campingplassen og beveget oss i området, kjørte vi på strøm. Bilen lager da veldig lite lyd, og det er også et positivt miljøaspekt i det, mener han.

Les også: Her får du ferieklar bil til sommerferien.

Men jeg så faktisk ikke en eneste ladestasjon på veien. Jeg tror ikke jeg kunne kjørt til Nord-Sverige med elbil uten å ha gjort skikkelig research på ladestasjoner først.

God plass

Andersen trekker også fram at Volvo XC90 T8 er en romslig bil, med god plass til både familiemedlemmene og feriepakningen.

Les også: Unngå riper og dårlig sikt - derfor bør du skifte vindusviskere.

– Vi er en familie på seks, og alle satt trygt og ordentlig, samt at vi hadde god plass til bagasjen. Dette oppleves som en trygg bil, mener han.

Jeg vil anbefale denne bilen til alle – både de som vil bruke bilen til campingturer, og de som ikke vil det. De få desiliterne drivstoff man bruker ekstra når man er på ferie, vil man mest sannsynlig spare inn igjen ellers i året, sier han.