– Da Ingrid flyttet hit på grunn av jusstudier, hadde vi hele tiden en plan om at jeg skulle følge etter. Jeg hadde jobb og hus hjemme på Leknes, så det var noen ting som måtte fikses før jeg kunne flytte, forteller Martin.

På Leknes jobbet han som bilmekaniker hos Bil i Nord. Interessen for biler har vært der hele livet.

– Jeg har bestandig vært glad i biler, og spesielt veteranbiler. I tillegg er jeg veldig glad i å skru på biler, noe man åpenbart må være når man jobber som mekaniker, forteller han.

Bil i Nord har nå høstkampanje på nye Volvo til 0,99 prosent rente.

Jobber på samme arbeidsplass

Da planen om å flytte etter kjæresten var lagt, forhørte Martin seg om muligheten for å få jobb hos Bil i Nord i Tromsø.

– Jeg sjekket ut muligheten, og fikk vite at det ville ordne seg. Bil i Nord er en fantastisk arbeidsplass, så det var veldig bra at jeg kunne fortsette på avdelingen i Tromsø, mener Martin.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger fra Tromsø i nord, til Mosjøen i sør.

– Det er positivt at Bil i Nord har avdelinger i hele Nord-Norge. Hvis man ønsker å flytte på seg, vil det kanskje være mulighet for å fortsette i samme jobb, bare på en annen avdeling, sier Martin.

Bil Bil i Nord Avdelinger Service Samhold Volvo Verksted

 Tidligere i år begynte Ingrid som resepsjons-medarbeider hos Bil i Nord.

– Martin tipset meg om at kanskje kunne være en mulighet for å få jobbe i resepsjonen her. Jeg søkte, og fikk jobben, som i utgangspunktet er et vikariat. Jeg har aldri jobbet i Bil i Nord før, men jeg har virkelig blitt tatt godt imot av gjengen. Det er et fantastisk arbeidsmiljø her, sier Ingrid.

Jobben som resepsjons-medarbeider kan hun kombinere med krevende studier.

­­– Det er en veldig fleksibel jobb, og jeg kan styre dagene litt selv. Jusstudiet krever mye, så det er viktig at jeg får prioritert skolearbeidet, sier Ingrid.

I tillegg til å trives på arbeidsplassen, forteller Ingrid om varierende arbeidsoppgaver:

– Jeg har mange forskjellige arbeidsoppgaver. Blant annet svarer jeg de fleste telefonene som ringer inn, og hjelper kunden med å komme i kontakt med riktig person. Jeg er også den første personen kundene møter når de kommer innom her, sier hun.

Paret opplever det ikke som noe problem å jobbe sammen:

– Vi jobber på to forskjellige avdelinger, så det er ikke slik at vi går oppå hverandre. Det er ingen problem å jobbe på samme arbeidsplass, mener Ingrid.

Stor overgang

Da Martin flyttet til Tromsø startet han først på Ford-verkstedet.

– Det var en liten overgang. På Leknes var jeg mekaniker på Volvo-verkstedet. Jeg jobbet cirka to måneder på Ford-verkstedet, før de trengte folk på Volvo-verkstedet, og jeg begynte der, sier Martin.

Selv om han har jobbet som mekaniker i mange år, var det mye nytt som ventet.

Bil Bil i Nord Avdeling Volvo Samboer Samhold

– PST er en ordning som var helt nytt for meg. Vi har et mye mer personlig forhold til kunden, og kunden trenger bare å forholde seg til én person, sier Martin.

Og tilbakemeldingene fra kundene er gode:

– Kundene er veldig fornøyde. Alle liker at de får informasjon direkte fra mekanikeren, og ikke via et mellomledd, forteller han videre.

I tillegg til PST, har Bil i Nord innført det nye verksted-konseptet Volvo Personlig Service (VPS). Da jobber to og to bilmekanikere sammen, og på den måten reduseres ventetiden kraftig.

– Det er en helt ny måte å jobbe på, men det fungerer kjempebra. Det er en fordel for alle at ventetiden kuttes, forteller Martin.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.