Det årlige «slaget» betyr mye for begge lagenes supportere. I år ligger Tromsø IL i bunnen av tabellen, og kjemper for å berge plassen sin i Eliteserien. I motsatt ende kjemper Bodø/Glimt om medalje.

Kampen på søndag er andre gangen de to nordnorske rivalene møtes i år. Det første oppgjøret, som ble spilt i Bodø første serierunde, endte med 3-0-seier til de helgule fra Bodø.

 

 

Vasker bilen før hver kamp

Fjoråret ble et stort jubelår for Bodø/Glimt. Klubben tok sitt aller første seriegull, og knuste alle rekorder i norsk fotball.

Underveis i året startet avdelingsleder på Bil i Nord Bodø, Frode Holand, med et ritual han fortsatte med hele året.

Foto rød bil tromsø fotball

– Det startet med at jeg før hver Glimt-kamp vasket sportsbilen min. Glimt vant kamp etter kamp, og dette var noe jeg bare måtte fortsette med. Da Glimt skulle møte Molde borte i fjor høst var jeg bortreist, og fikk ikke vasket bilen, forteller Holand.

– Hvordan gikk den kampen?

– Glimt tapte selvfølgelig, og det var kun det ene tapet i hele fjor, sier han.

Hos Bil i Nord er det stor interesse for fotball og idrett generelt, og medarbeiderne har det artig sammen på jobb. For tiden er det flere ledige stillinger - klikk her for å se om noen passer for deg.

– Har vært litt sløv

At bilen ble vasket før hver kamp var noe Glimts trener Kjetil Knutsen også fikk med seg.

– Kjetil ga beskjed om at dette var noe jeg bare måtte fortsette med, sier Holand lattermildt.

– I år har Bodø/Glimt tapt flere kamper, har du glemt å vaske bilen din?

– Jeg har dessverre vært litt sløv på det i år, innrømmer Holand.

foto bil i nord bodø bodø/glimt

Et livslangt forhold

Bodø/Glimt er definitivt klubben i Holands hjerte, og den har fulgt han hele livet. Han bor bare et steinkast fra Aspmyra stadion, og har flere spillere og trenere fra klubben i sitt nærmeste nabolag. Det årlige «slaget» mot Tromsø er viktig.

– Det er klart at dette betyr mye. Vi ønsker bestandig å slå Tromsø. Kampene betyr litt ekstra, og det er mye som står på spill, sier Holand.

 

– Hva tror du resultatet blir?

– Jeg har tro på seier til Bodø/Glimt. De er i form, og har gjort noen gode signeringer i det siste. Jeg tipper 3-1 til Glimt, sier han.

Så gjenstår det å se om Holand følger egen taktikk, og stiller med nyvasket bil!

Foto bil i nord bodø bodø/glimt

Gleder seg til kamp

Det er ikke bare på Bil i Nord Bodø engasjementet for kampen er stort. På Bil i Nord Tromsø jobber det flere TIL-supportere. Den kanskje aller største supporteren er servicerådgiver Martin Bergheim.

– «Slaget om Nord-Norge» er den største kampen i året. Det er den kampen vi supportere ser etter når terminlista blir klar. I tillegg er det en kamp av stor betydning for begge lag, sier Bergheim

Klubbene kjemper i hver sin ende av tabellen, og Bergheim er klar på at kampen er utrolig viktig.

– Det handler ikke bare om prestisje, men TIL trenger alle poengene de kan få. Tre poeng på søndag vil bety mye for tabellsituasjonen, sier han.

Foto bil i nord tromsø rød bil TIL

Følger i Frodes fotspor

– I Bodø vasket avdelingsleder Frode Holand bilen før hver Glimt-kamp i fjor. Hver gang han gjorde det, vant Glimt kampen. Er det noe du vurderer å prøve?

– Det er ikke noe jeg har tenkt over før, men når det har fungert så bra for Frode, skal jeg også prøve! Bilen min blir vasket før kampen på søndag, legger Bergheim til.

– Og helt til slutt, hva tror du resultatet blir?

– Jeg må være optimist, så jeg tipper 3-1 til TIL!

Bil i Nord er i vekst og på jakt etter flere dyktige medarbeidere. Kan det være deg? Klikk her for å se alle ledige stillinger.