Far Joakim Lorentsen smiler bredt, og forklarer at Håkon mener funksjonen Pilot Assist, som gir styrehjelp og kan hjelpe med å holde avstanden til en bil foran deg.

Familien Håkon (4), Anette og Joakim Lorentsen bor høyt oppe på Finnsnes med fantastisk utsikt over Solbergfjorden. På gårdsplassen utenfor huset deres står den nye bilen deres koblet til strøm.

– Vi ønsket en høy bil, som hadde firhjulstrekk og var kraftig nok til å trekke ei campingvogn. Vi vurderte flere biler, men sto til slutt igjen med Volvo XC60 ladbar hybrid, forteller Anette.

Klikk her for å se Bil i Nords sommerkampanje! 

Kjører daglig mange korte turer

Kjøremønsteret tilsa at en ladbar hybrid var det beste valget for dem. En ladbar hybrid har en batteripakke som lades opp på samme måte som i en elbil og kan kjøres elektrisk. Når energien i batteriet er brukt opp, slår bilen om til ordinært drivstoff. Det var nettopp denne kombinasjonen som ga utslaget for familien.

Til daglig er det Anette som skal bruke bilen når hun kjører til og fra jobb ved Trollvik skole. Det er cirka 10 kilometer fra hjemmet til jobben, og med den nye bilen kan hun kjøre både dit og på fritidsaktiviteter uten å bruke ordinært drivstoff.

– Med vårt kjøremønster er det en kjempefordel at den ikke bruker drivstoff på småkjøring, samtidig som vi har mulighet til å trekke campingvogn og kjøre langt når vi ønsker det. I det daglige er det likevel småkjøringen til og fra jobb og aktiviteter som det er mest av. Vi har «1 million» flere småturer enn lange, sier Joakim. Han arbeider til daglig i Senjanett, og kjører firmabil i jobben.

Les også: 10 ting du må ha i bilen når du kjører på ferie

LADBAR HYBRID: Volvo XC60 R-design har luftfjæring noe som gir en komfortabel kjøreopplevelse.

Sparer penger på drivstoff

Anette regner med at de blir å spare store utgifter på drivstoff. Det koster cirka 12 kroner å lade fullt batteri, og rekkevidden er på cirka 40 kilometer.

– Det er foreløpig uvant å putte i ladekabelen når vi kommer hjem, men det er jo fort gjort, og så er bilen ferdigladet til neste gang vi skal ut, sier Joakim.

Nylig dro de til Hamn i Senja som ligger 50 kilometer fra Finnsnes. Hele veien kjørte de på strøm, selv om det er en lengre distanse enn den rekkevidden som oppgis.

– Batteriet lades i nedoverbakker eller ved bremsing, og dermed kan rekkevidden økes på en kjøretur. Vi har ikke hatt hybrid før, og det er artig å prøve noe nytt, forteller Joakim.

Bil i Nords salgssjef Tom Karlsen har samlet sine beste tips om økonomisk kjøring i denne videoen:

 

 

Leaser nybilen

Familien leaser den nye bilen, og er fornøyd med avtalen som er inngått.

– Vi fikk en veldig gunstig leasingavtale, og det var avgjørende for oss. Det økonomiske aspektet er viktig, og det ble billigere med innskudd og en månedlig sum enn å eie den selv. Når leasingavtalen utgår kan vi velge å kjøpe ut bilen eller levere den fra oss, sier Joakim.

Årsaken til at de har inngått leasingavtale handler mest om økonomi, men også om bilbransjens teknologiutvikling.

– Vi har vært skeptisk til batteri og hybrid, og vi tenkte lenge på om vi skulle kjøpe elbil. På tre år vil det skje mye på batterifronten, og da er ikke bilen vårt «problem». Vi kan levere den tilbake og si «vær så god».

Les også: Kjøpe eller lease - hva lønner seg? 

GLAD I BIL: Kjøretøyinteressen er definitivt tilstede hos familiens yngste som har både monstertrucker på genseren og traktorer på lua. Fra baksetet følger Håkon (4) nøye med på hva nybilen kan gjøre.

Viktig å handle lokalt

For Joakim var det også viktig å handle lokalt, og med en lokal avdeling på Finnsnes er det kort vei dersom det skulle oppstå problemer.

– Jeg har hatt Volvo tidligere og det er greie folk på Bil i Nord her på Finnsnes. Her kan jeg ringe rett teknikeren på verkstedet og snakke med den, og jeg får utført service og alt jeg trenger her i stedet for å kjøre for eksempel til Tromsø. Hvis jeg måtte til Tromsø på verksted er det fort en tapt arbeidsdag, i tillegg til at du risikerer å ikke få med deg bilen hjem. Det er for tungvint, sier Joakim.

Sikkerhet er også viktig for familien.

– Volvo har alt tenkelig sikkerhetsutstyr, og kommer godt ut i tester.

Familien Lorentsen fra Finnsnes kjører Volvo XC60 ladbar hybrid.

Gleder seg til årets sommerferie

Anette blir også lett bilsyk, og blir dårlig hvis bilen rugger for mye. Den nye Volvoen har luftfjæring, noe som gir en god opplevelse.

– Jeg satt i baksetet på sist langtur, og også det var veldig behagelig, forteller hun.

Nå gleder de alle seg til en sommer med både korte og lengre turer. Vanligvis setter familien campingvogna på hengerfestet og kjører til Sverige på campingferie. I år blir det turer i nærmiljøet.

– Det blir en litt amputert sommerferie i år, normalt sett skulle vi vært i Luleå nå. Men vi skal kose oss med turer på fjellet og reise litt rundt her i Troms, forteller de.

Klikk her for å se Bil i Nords sommerkampanje! 

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.