Bilen har siste generasjon av Volvos ladbare hybrid-system. Det gir deg det beste fra to verdener - elbil i hverdagen og ingen rekkeviddeangst på lengre turer.

Bjørn Inge Lind byttet ut en Volvo V90, og kjøpte nylig den siste generasjonen Volvo XC90. Den har en doblet rekkevidde, og du kan kjøre i opptil 68 kilometer i helelektrisk modus.

– V90-en er en fantastisk bil å kjøre, men jeg ville rett og slett opp i høyden. Da ble Volvo XC90 et naturlig valg. Jeg sitter bedre og har bedre oversikt. Det er også lettere å komme seg ut og inn når bilen er høyere, forteller Bjørn Inge.

Akkurat nå har Bil i Nord kampanje på Volvo XC90 med doblet rekkevidde.

KJØRER PÅ STRØM: Hybrid-bil er det beste fra to verdener. Her kjører du på strøm i hverdagen, og slipper rekkeviddeangst på lengre turer. FOTO: TROND TOMASSEN, INORD

Lader bilen hjemme

Den nye XC90-modellen har lengre rekkevidde, og Bjørn Inge har hittil kun kjørt på strøm.

– Det er ti kilometer mellom jobben i Breivika på Tromsøya og boligen på Kvaløysletta, og i tillegg har jeg noen turer på butikken. Jeg kan kjøre i to-tre dager på strøm, før jeg lader hjemme, sier Bjørn Inge.

– Det er en hybrid-bil. Jeg er ikke helt klar til å bytte til en ren batteribil. Batteriteknologien utvikler seg enormt, og jeg er spent på framtiden, sier Bjørn Inge.

Ønsker du også å kjøre på strøm? Her kan du se alle Bil i Nords Volvo-modeller.

LAKKBESKYTTELSE: Bjørn Inges bil står hver dag i nærheten av arbeidsplassens hvor det er mye støv i lufta. – Bilen har fått en lakkbehandling hos bilpleierne på Bil i Nord som gir lakken en ekstra beskyttelse. FOTO: TROND TOMASSEN, INORD

Rimelig forbruk

Han opplever at bilen er rimelig i forbruk, og har fortsatt ikke kjørt på tradisjonelt drivstoff.

– V90-en var også rimelig i forbruk og brukte 0,6 liter på mila. Da tanket jeg cirka annenhver måned. Det er uansett lite, 90 prosent av det jeg kjører er på strøm, sier Lind.

Bjørn Inge Lind jobber i Swerock hvor han laster grus, pukk og sand over på lasteplanet til entreprenører. I jobben kjører han store maskiner og han liker å kjøre stor bil på privaten også.

– Jeg føler meg ubekvem i en liten bil!

STORE MASKINER: Bjørn Inge Lind elsker store biler – enten det er på jobb eller fritid. FOTO: TROND TOMASSEN, INORD

Interessert i fine biler

Siden kundene alle er lastebil-sjåfører eller maskinentreprenører er alle interessert i bil.

– Mange av dem er bilgale og la fort merke til at jeg har ny bil. Jeg er ikke bilgal på den måten, men jeg liker å ha en fin bil. Jeg liker at biler ser ut som en bil, og ikke at de på innsiden ser ut som et TV-spill. Jeg håper inderlig at Volvo fortsetter med å la bil se ut som en bil.

Har sin egen personlige mekaniker

Bjørn Inge Lind er svært fornøyd med kundeservicen han får hos Bil i Nord.

– Det viktigste er at jeg får hjelp fort hvis jeg har behov. Det er en genistrek at alle får sin egen «fastlege» - en personlig mekaniker som man kan prate direkte med, peke og forklare. Det er helt fantastisk, sier Bjørn Inge.

SMART BILHOLD: Den nye Volvo XC90 er en elbil med bensinmotor i tillegg. FOTO: TROND TOMASSEN, INORD

Kort leveringstid

Bil i Nord har for tiden kampanje på den nye Volvo XC90 med en rekkevidde på 68 kilometer.

– Volvos siste generasjon hybrid-biler har fått doblet el-rekkevidde. Det betyr at de kjøres som en elbil i hverdagen. Det gir en særdeles billig bilhold i Nord-Norge. Samtidig får du aldri rekkeviddeangst på langtur, og kan trekke hengere og campingvogner med den største selvfølge, sier Volvo-selger Tom Karlsen hos Bil i Nord.

Akkurat nå er en rekke slike biler tilgjengelig, slik at leveringstiden er kort.

– Jeg var hos Bil i Nord for noen uker siden, og så denne bilen sto nyvasket og fin utenfor. Da var veien til kjøp kort, ler Bjørn Inge.

På jakt etter en ny bil? Sjekk Volvo XC90 med ekstra lang rekkevidde.