Det blir stadig mer populært å sjekke dekkene inn på et dekkhotell. Årsaken er liten plass til å oppbevare dekkene hjemme, de oppbevares korrekt samtidig som det er lettvint at noen andre legger om.

1. Rengjøring
Bruk aldri avfettingsmiddel når du skal rengjøre dekkene, men rens dekkmønsteret for støv, skitt og veisalt.

Les også: Få bilen skinnende ren på 1-2-3

2. Kontroll
Sjekk mønsterdybden. Et vinterdekk bør ha minimum

3. Korrekt oppbevaring
Korrekt oppbevaringOppbevar dekkene kaldt, mørkt og tørt, de skal ikke eksponeres for sollys ute i friluft. Da risikerer du tørrsprekker i gummien.
Oppbevar aldri dekkene i samme rom som bensin, olje eller fett – eller i lokaler hvor det drives sveising. Et punktert dekk kan for eksempel ha mye gasser i seg som kan være skummel hvis det blir antent.
 

Stadig flere sjekker inn på dekkhotell

Hjulsettene har økt i størrelse, og mange av oss har rett og slett ikke plass til å lagre hjul i garasjen eller en bod.

– Etter hvert har folk oppdaget de mange fordelene det er med å ha dekkene på hotell, og selv dem med små biler velger å ha dem her, sier dekkhotell-sjef Kennet Johnsen ved Bil i Nord.

I tillegg til oppbevaring betyr også dekkhotell at noen – det vil si «hotellverten» – skifter dekkene, i tillegg til rengjøring, kontrollsjekk og forsikring.

Du trenger ikke å ha kjøpt bil eller dekk hos Bil i Nord for å kunne sjekke inn på vårt dekkhotell, sier dekkhotell-ansvarlig Kennet Johnsen.

– Rengjøring av dekk og felger er viktig for hjulenes holdbarhet. Vi kontroller også mønsterdybde, lufttrykk og ser etter eventuelle skader, sier Johnsen.

Les også: Seks gode tips til deg som skal bytte dekk

Bil i Nord tilbyr dekkhotell på alle sine avdelinger. Fristen for å legge om til sommerdekk i Nord-Norge er 1. mai.

Ønsker du å gi vinterdekkene dine et godt hotellopphold i sommer? Ta kontakt med Bil i Nord for et godt tilbud.