Medarbeiderne hos Bil i Nord ønsker å være gode rådgivere, slik at du skal finne den beste bilen for deg – og lommeboka di.

– Det finnes jo selvsagt ingen fasit på hva som er «riktig», slår salgssjef for nye biler ved Bil i Nord Tromsø, Tom Karlsen, fast.

Uansett hvilket valg du gjør, ønsker Bil i Nord at du møter en god rådgiver hos dem, som kan hjelpe deg å ta det beste valget for deg.

– Vi hjelper deg med finansiering med gunstig rente, og forsikring med gode vilkår.

Ønsker du et tilbud på ny bil, kan du se her!

Avdekke behov

Hos Bil i Nord ser de seg ikke som "bilselgere", men heller som salgsrådgivere, som har som hovedoppgave å skape fornøyde kunder.

– En god rådgiver skal bistå deg som kunde med å avdekke dine behov, og finne ut hvilken bil og hvilken løsning som passer best for nettopp deg. Hvis du kjører lange strekninger, og bor i blokk uten egen lademulighet, er for eksempel ikke elbil eller hybrid nødvendigvis et godt alternativ for akkurat deg, sier han.

Ulike alternativer

Hos Bil i Nord kan man velge mellom flere ulike alternativer for å skaffe seg drømmebilen. Man kan kjøpe en splitter ny bil, en bruktbil, eller man kan velge å lease. Deretter må man bestemme seg for om man ønsker en fossilbil, en hybrid eller en elbil.

RÅDGIVERE: Hos Bil i Nord står de klare for å bistå deg som kunde med å avdekke dine behov, og finne ut hvilken bil og hvilken løsning som passer best for nettopp deg. 

– Skal du ha drømmebilen, kan leasing være et godt alternativ. Mange vet hvilken bil de ønsker seg, men synes en pris på 700.000-800.000 er for stiv. Da må de tenke på hva som er viktigst – er det hva de må ut med i måneden, eller den fulle summen? På grunn av den gode andrehandsverdien på Volvo, har vi mulighet til å gi gode månedspriser på leasing. Da kan man ende med månedskostnader på flere tusen kroner mindre enn om man hadde fullt billån, sier Karlsen.

– Leasing kan for eksempel være fornuftig for de som er i etableringsfasen, ettersom et dyrt billån kan være ødeleggende for hvor mye man kan låne når man skal kjøpe bolig. Men dersom kunden kjører mange kilometer i året, er det ikke sikkert leasing er det som lønner seg.

Mulighet for videreleasing

Karlsen anslår at rundt åtte av ti Volvo’er på Bil i Nord Tromsø går ut på leasing.

– Hovedgrunnen til å lease i stedet for å kjøpe er at det er usikkert hva som skjer i framtida, og hva bilen vil være verdt da. Når man leaser er man i utgangspunktet bundet i en periode, men det finnes også mulighet til å viderelease bilen, dersom man ønsker seg ut før avtaleperioden er over. Dette er noe vi i Bil i Nord kan hjelpe deg med, forteller han.

– Kjøp en «lettsolgt» bil

Har man derimot penger på bok, kan det være en fordel å kjøpe bil til odel og eie.

– Da kan man også bytte den ut når man selv vil. Da er det viktig å tenke at man kjøper en bil som er lettsolgt når man skal selge den videre. Ligger en type bil ute på bruktmarkedet i få dager, eller man ser at det er få av typen tilgjengelig, kan det tenkes at det er en populær modell.

Har du en nyere Volvo, sitter du på gull i bruktmarkedet.

– Vi som forhandler av Volvo ser at de bilene vi får inn «snur raskt i døra», og er veldig ettertraktet på bruktmarkedet. Det er sikre og gode biler, som man sitter godt i, og som har gunstige garantiordninger, sier Karlsen. 

PAKKE: Kjøper man bil på Bil i Nord, hjelper de deg med å sy sammen en finans- og forsikringspakke. 

Fordeler med elbil

Elbiler og hybridbiler gir gode muligheter til økonomisk bilhold.

– Det er bare å se på pumpeprisene i dag, og hva det koster for en liter drivstoff. Har man mulighet til hjemmelading, kommer man unna med under en femtedel av prisen. Dessuten er det lavere servicekostnader, og mindre vedlikehold på disse bilene. Dersom en elbil, eller en hybridbil dekker kjørebehovet ditt, finnes det en del å spare på å gå for en slik modell, råder Karlsen.

Sjekk Bil i Nords kalkulator for hva det koster deg å lade en elbil:

Fikser finans og forsikring

Kjøper man bil på Bil i Nord, hjelper de deg med å sy sammen en finans- og forsikringspakke.

– Jeg opplever at kundene våre synes det er veldig lett å kunne forholde seg til én person når de skal handle bil. Vi kan hjelpe til med alt!

– Men noe som er viktig å ta med seg når man skal kjøpe bil, er at et bilkjøp er et tapsprosjekt uansett hvordan man vrir og vender på det. Det som er alfa og omega er derfor at man tar så godt vare på bilen sin som mulig, og husker på at man har med en verdigjenstand å gjøre. Da får man mest mulig tilbake for den, når man en dag vil selge.