Som bileier må man huske på og forholde seg til mange ting. Mobil-appen Volvo On Call hjelper deg med å varme opp bilen, bestille service og den gir deg til og med beskjed om det er noe galt med dekk-trykket.

For appen har virkelig blitt populær blant Volvo-eiere.

– Tilbakemeldingene fra kundene som bruker Volvo On Call er fantastisk! Når du først har begynt å bruke appen, er det vanskelig å skulle kjøpe en bil som ikke har Volvo On Call, forteller salgssjef Tom Karlsen i Bil i Nord.

Lei av å koste og skrape bilen? Se videoen for hvor enkelt det kan være!

 

 

Tidligere har Volvo On Call kun vært standard på Volvo sine hybrid-biler.

– Det at appen nå blir standard i alle biler, er et ledd i Volvos fokus på sikkerhet. Gjennom automatisk varsling, vil du få hjelpen du trenger når uhellet først er ute, sier Karlsen.

For det er mange funksjoner i appen:

Sette på varmen

– Den største fordelen med Volvo On Call, er at man kan fjernstarte varmen og dermed slippe å skrape ruta for is. Her i Nord-Norge har vi en lang vinter, og det er utrolig deilig å komme ut til en varm og isfri bil, sier Karlsen.

Du trenger ikke å være i nærheten av bilen for å sette på varmen. Du kan sitte hvor som helst i verden og sette på varmen i bilen, så lenge du har mobildekning. Hvis det er behov for å endre tidspunkt for når varmen skal settes på, gjør du det enkelt med et tastetrykk.

– Hvor lang tid det tar å varme bilen, er avhengig av hvor kaldt det er. Hvis det er mildt, kan du sette på varmen 10 minutter før du går ut, og hvis det er veldig kaldt kan det ta opptil 45 minutter, sier Karlsen.

FORDEL: Den største fordelen med Volvo On Call, er at man kan fjernstarte varmen, mener Tom Karlsen.

Du kan lett sette tidspunkt for kommende uke eller måneder i appen, dersom du vet når du ønsker bilen varm. Du kan også gjenta forrige ukes tidspunkter, hvis de samme er gjeldene denne uka.

Sjekk bilens tilstand

Gjennom appen kan du se den generelle statusen til bilen din.

– Her kan jeg sjekke alt fra dekktrykk, om lyspærene virker og om det er nok spylevæske. Hvis det for eksempel er for lavt trykk i dekkene, får jeg opp varsel. Gjennom appen kan jeg også bestille service når det er tid for det, forteller Karlsen.

Bil i Nord er Nord-Norges største bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

Følg med på drivstoff-forbruket

– For meg har det gått sport i å kjøre økonomisk etter at jeg fikk appen. Jeg har en hybrid-bil, og nå kan jeg se at i morges brukte jeg under 1 dl drivstoff på å kjøre til jobb. Jeg kan også se snittforbruket den perioden jeg ønsker.

For hybrider kan du i tillegg til å se drivstoffnivået også sjekke batterinivået, og hvor langt du har igjen å kjøre før du må lade eller fylle.

Kjørejournal

I appen kan du også logge start – og slutt på reisen din, og du får senere opp antall kjørte kilometer, varighet og drivstofforbruk.

LOGG: I appen kan du få opp antall kjørte kilometer, varighet og drivstofforbruk.

– Denne informasjonen kan du laste ned, og sende som en fil til eposten din. Dette er en funksjon som letter arbeid i forbindelse med reiseregning og kjørejournal, og dermed er Volvo enkelt å bruke i jobbsammenheng.

Lås bilen

Mange har nok glemt å låse bilen, men det er ingen problem med Volvo On Call. Hvis du glemmer å låse bilen, får du en alarm etter 15 minutter om at bilen er ulåst. Da kan du enkelt via appen låse dørene. 

Du kan også åpne bilen, men da krever det en egen kode. I tillegg kan du kontrollere om vinduer og dører er åpne eller lukket.

– Volvo er opptatt av sikkerhet, også når det kommer til appen. Bilen skal ikke kunne låses opp, bare for at noen får tilgang til telefonen din, forteller Karlsen.

Finn bilen din

I appen kan du se hvor bilen din står. Bilen vises på et kart og du kan få veibeskrivelser, eller be bilen tute og blinke for rask lokalisering.

Denne funksjonen gjør at du også raskt kan finne igjen bilen din dersom den er stjålet.

I tillegg til at du kan se hvor bilen din står, kan du få hjelp når du trenger det. Enten du har punktert, fått motorstopp eller har kollidert, sender Volvo hjelp hvor enn du måtte befinne deg. Når en kollisjon registreres vil et varsel automatisk bli sendt til Volvo On Call nødsentral og assistanse dirigeres dit bilen befinner seg.

Ønsker du å prøvekjøre en av våre biler? Klikk her for å bestille prøvekjøring!