– Før man reiser på sommerferie med bilen bør man få tatt en ordentlig sjekk og gjennomgang av denne, mener servicemarkedsleder Steffen Jakobsen ved Bil i Nord Tromsø.

­– Om man skal på service før sommeren gjør man selvsagt det, men har man en serviceintervall som gjør at bilen ikke skal på service før i november-desember, bør man få tatt en sjekk av bilen før ferien, legger han til.

 

 

Aircondition

Jakobsen anbefaler at man blant annet ser over understellet på bilen, dekkene og hjulstillingen.

– Det kan være lurt dersom man skal kjøre langt. Dessuten kan det være greit å sjekke at AC-anlegget fungerer som det skal. Det er kjipt å være på ferie i 30 grader, og så funker ikke air condition’en, sier han.

Rush før sommeren

Hos Bil i Nord opplever de generelt en større pågang på servicer rett før sommeren. Steffen Jakobsen spår derfor at det i år vil bli ekstra hektisk, ettersom mange sannsynligvis må bytte ut utenlandsplaner med norgesferie.

Steffen Jakobsen, Bil i Nord Tromsø

– Jeg tror det kan være lurt å være tidlig ute med å bestille time. Det vil bli fort fullt fram mot sommeren, ettersom vi ser for oss at mange vil satse på bilferie i år.

Kampanje på verkstedtjenester

Bil i Nord har for tiden 25% rabatt på bremsereparasjoner, AC-rens og originale viskere og lyspærer, slik at du kan gjøre bilen din både tryggere og finere til sommeren.

– Blant annet kan man få montert krok på bilen – noe som kan komme til nytte i sommer. Kanskje planlegger man å rydde hagen, og trenger en henger til hageavfallet? Eller kanskje skal man på tur med campingvogn, eller båt?

Ta forholdsregler

Hos Bil i Nord er de naturligvis opptatt av å ta sine forholdsregler når det gjelder korona-situasjonen, og de følger helsemyndighetenes anbefalinger.

– Vi har satt ut Antibac i lokalene våre, vi rengjør jevnlig kontaktflater, vi bruker engangshansker når vi kjører biler inn og ut, vi holder avstand og vi håndhilser ikke, sier Jakobsen.

Man kan også velge å betale med Vipps, dersom man ikke ønsker å komme inn i anleggene.

Tar selv norgesferie

Selv belager Steffen Jakobsen seg på bilferie i Norge med familien i sommer.

– Kanskje blir det en tur til Finnmark på oss, og kanskje kjører vi litt sørover, sier han.

– Det finnes utrolig mange fine plasser å kjøre til i Nord-Norge, for eksempel i Lofoten eller på Senja. I Finnmark er det også mange flotte steder – og kanskje særlig om man liker fiske!

Bil i Nord har verksteder fra Mosjøen i sør til Tromsø i nord, dersom noe skulle oppstå på ferieturen.

Obs! Husk å holde deg oppdatert på helsemyndighetenes reiseråd for innenlandsreiser. Les reiseråd her!