Se videoen under for å se hva som skjedde.

 

Ekteparet Laila og Steffen Jakobsen jobber på Bil i Nord, og på selskapets hotell, er det «bare» dekk som får sjekke inn.

Vi er klar til å gi dekkene dine en førsteklasses hotellfølelse, sier dekkhotellsjef Kristoffer Lockert hos Bil i Nord. – Det er mange årsaker til at dekkhotell er populært, men den viktigste grunnen er at vi tar godt vare på dekkene dine, slik at både trafikksikkerheten og kvaliteten på dekkene er på topp, sier dekkhotellsjef Kristoffer Lockert (bildet) hos Bil i Nord.

Måler korrekt lufttrykk

Ute siler regnet ned og våren er nærmere enn vi aner. Den nye årstiden betyr også dekkskift.

– Det å bytte dekk har blitt stadig mer avansert, for eksempel har nye biler tekniske løsninger for å måle lufttrykk. Da er det viktig med rett kompetanse, slik at lufttrykket er korrekt for akkurat dine dekk og din bil, sier Lockert.

I tillegg til et profesjonelt hjulskift får man også med dekkhotell en tilstandsrapport på dekkene.

MØNSTERDYBDE: Minste tillatte mønsterdybde er 1,6 mm for sommerdekk, men NAF anbefaler minimum 3 mm. Her sjekkes for eksempel ting som mønsterdybde, slitasje og hardhet på gummien. 

– Skulle vi oppdage skader eller mangler, gir vi deg selvfølgelig beskjed om det og kommer med forslag til utbedringer. Vi kan også anbefale om det er på tide å skifte til nye, sikrere dekk, sier dekkhotellsjefen.

Lagre dekkene riktig

Stadig flere av oss kjører SUV-biler, og det betyr også at dekkene har blitt vesentlig større og tyngre de siste årene. Det er vanskeligere å håndtere dem, i tillegg til at mange heller ikke har lagringsplass hjemme. 

– Dekk bør lagres mørkt, tørt og kjølig, da tar man best vare på gummien, slik at den beholder mest mulig av egenskapene sine.

Les også: Dette må du sjekke før du skifter dekk på bilen din

Vasker dekkene for deg

I tillegg til dekkinspeksjonen får dekk og felger en grundig vask før de settes inn på hotellet.

– Etter at dekkene er rengjort, merkes de og legges til lagring. Da slipper du å tenke mer på dem før vi kontakter deg for nytt dekkskifte til høsten igjen, sier Lockert.

I dekksesongen har Bil i Nord økt bemanningen slik at du som kommer for å skifte dekk skal få en best mulig opplevelse. Profesjonelt dekkskifte tar så kort tid, at du knapt rekker å drikke en kopp kaffe mens du venter.

Klikk her for å bestille hotell for dekkene dine – kun 895 per sesong.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen. Alle avdelingene tilbyr dekkhotell.