Bilkjøp er noe mange av oss skal foreta en eller annen gang. Kanskje skal familiebilen oppgraderes, eller barna skal få sin aller første bil?

Mange har gjerne spesifikasjoner og krav på hvilken bil de ønsker, og ofte kan det være vanskelig å finne nettopp denne bilen.

Å kjøpe bruktbil kan også være et risikabelt prosjekt. Er bilen i den stand selger forklarer? Og hva hvis noe skjer med bilen etter kjøpet er fullført?

Hjelp i kjøpsprosessen

Hogne Amundsen og Kjetil Stenersen var på utkikk etter bruktbil hos sin lokale Bil i Nord-forhandler på Finnsnes.

– Ettersom forhandleren ikke hadde inne den bilen jeg var ute etter, leitet jeg på Finn.no. Jeg var innom Jonas Bakken hos Bil i Nord Finnsnes, og forhørte meg om det var mulig for ham å finne den bilen jeg var ute etter. Jeg forklarte ham hvilket utstyr jeg ønsket på bilen, sier kunde Hogne Amundsen.

Les også: Sju ting du bør sjekke før du kjøper bruktbil

– For mange kjøpere er dette ganske ukjent. Er ikke bilen tilgjengelig hos oss, kan vi finne bilen for kunden ute på det åpne markedet. Som forhandler har vi mulighet til å hjelpe kunden med hele kjøpsprosessen, sier selger Jonas Bakken hos Bil i Nord Finnsnes.

Etter hvert fant jeg selv bilen jeg var på utkikk etter på Finn. Bilen sto i Skien, og jeg sendte linken videre til Jonas. Han fikset deretter resten, forteller Amundsen.

FORNØYD KUNDE: Hogne Amundsen med sin nye V90 Cross Country.

For Hogne Amundsen er det viktig å handle lokalt.

– Jeg har handlet mye hos Bil i Nord Finnsnes tidligere, og er utrolig fornøyd med servicen. Tryggheten og muligheten til å reklamere hvis noe oppstår, er viktig for meg, forteller Amundsen.

Bil i Nord er Nord-Norges største bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

Bil i Nord har et stort utvalg av brukte biler i alle prisklasser. Du kan handle din nye bruktbil hos din nærmeste Bil i Nord-forhandler, uavhengig av hvor i landet den måtte stå.

Les også: Bjørn Ole: Jeg kjøper aldri ny bil

Tar din gamle bil i innbytte

Finn.no er det største salgsmarkedet for bruktbiler i Norge. Per nå ligger det ute 64.000 bruktbiler for salg på Finn.no, et hav av ulike modeller.

– Jeg fant bilen jeg var ute etter på Finn. Jeg tok kontakt med Jonas Bakken, som tipset meg om at dette var noe de kunne hjelpe meg med. For min del var valget enkelt, da Bil i Nord også kunne ta min gamle bil i innbytte, sier kunde Kjetil Stenersen.

FORNØYD KUNDE: Jonas Bakken gratulerer Kjetil Stenersen med ny bil.

– Fordelen med å koble oss inn i en slik kjøpsprosess er at vi gjør alt for kunden. Vi byr på bilen, arrangerer frakt, tar takst, sjekker bilens stand og eventuelle mangler. Alt utføres av profesjonelle fagfolk. Vi kan også tilby kunden bruktbilgaranti, og hvis noe skulle skje med bilen i ettertid fikser vi opp i det. Deretter blir vi enig med kjøper om en avtale begge parter er fornøyd med, sier selger Jonas Bakken.

Jeg har handlet bil hos Bil i Nord Finnsnes to ganger tidligere, og er strålende fornøyd med servicen jeg har fått, forteller Stenersen.

Flest klager på bruktbilkjøp

I sommer hadde Forbrukerrådet fått inn over 4000 spørsmål om bruktbilkjøp, og det var dermed det emnet forbrukerne oftest søkte hjelp innen.

– Det forteller oss hvor komplisert dette med kjøp og salg av bruktbil kan være. Vi som merkevareforhandler ønsker derfor å hjelpe våre kunder i en slik prosess, slik at alt går riktig for seg, og for å skape fornøyde kunder, sier Bakken.

Bil i Nord har til en hver tid over 300 bruktbiler til salgs, klar for levering. Klikk her for å sjekke utvalget.