Det er mange gode grunner til at man ikke skal la vedlikeholdet dabbe av ettersom årene går. Bilen din kan fortsatt kjøre mange kilometer, også etter at garantitiden er utløpt.

– Det er minst like viktig å ta vare på en eldre bil over fem år, som en nyere. Poenget er jo at bilen skal vare så lenge som mulig, og da må man stelle godt med den, sier servicemarkedssjef Steffen Jakobsen hos Bil i Nord Tromsø.

Bil i Nord har fast lavpris på service for eldre biler:
For Volvo over 5 år: Service fra 2995,-
For Ford over 5 år: Service kr 2490,-
For Mazda over 5 år: Service kr 2490,-
For Renault over 5 år: Service kr 2490,- (elbil fra kr 1990,-)

Les mer Bil i Nord Service 5+ og bestill service for din bil.

OPPDATERT: Bil i Nord har faglærte bilmekanikere som hele tiden holder seg oppdatert på siste nytt innen faget og de bilmerkene de jobber med. FOTO: Trond Tomassen. iNord

Avgjørende å følge bilens serviceprogram

– Å ta service på bilen er både viktig og avgjørende for å forlenge bilens levetid. Det holder ikke kun å sjekke bilen, man må også gjøre det nødvendige vedlikeholdet, sier Jakobsen.

Alle bilmerker har sin liste med punkter over hva som skal gjøres på en service, alt ettersom hvor langt bilen har kjørt og hvor mange år den er.

– På en service prøvekjører vi alltid bilen og vi skifter olje og sjekker bremser og understell grundig. Først da ser vi godt hva slags stand bilen er i og vi kan oppdage slitasje før det blir et stort problem og en kostbar reparasjon, forteller Jakobsen.

– Vi opplever for tiden høye bruktbilpriser. At bilen har full servicehistorikk, er den største prutebremsen som finnes når du selger eller bytter inn en eldre bruktbil.

Er du en dyktig bilselger, bilpleier, eller mekaniker? Bil i Nord søker nye medarbeidere!

Volvo original service

Ikke minst er det viktig hvis du kjører Volvo. Kjører du en Volvo som er fem år eller eldre får du nå en ekstra gunstig pris på Volvo originalservice hos Bil i Nord.

– Vi tar ekstra godt vare på Volvo-en din. Originalservicen inneholder blant annet årsabonnement på Volvo Cars-appen, aktuelle softwareoppdateringer, årsabonnement på veihjelp og livstidsgaranti på originale deler og montert hos oss, sier Jakobsen.

Volvos originalservice koster nå fra kun 2995 kroner for hele servicen.

PROGRAMVARE: I en service oppgraderes programvaren på bilen din, slik at sikkerhetsfunksjoner og annen teknologi fungerer optimalt. FOTO: Trond Tomassen, iNord

Oppdaterer teknologien i bilen

Servicemarkedssjefen mener de nødvendige softwareoppdateringene er den viktigste årsaken til at du bør ta servicen ved et merkeverksted. Disse oppdateringene er knyttet til garantier.

– Selv fem år gamle biler i dag har masse teknologi, og programvaren utvikles hele tiden. Hvis du ikke har den nyeste oppdateringen kan det være at enkelte viktige funksjoner, for eksempel noen sikkerhetsfunksjoner, ikke fungerer lenger.

Les også: Så lett får du varmen i bilen din

Mekanikere som kan din bil

Mange spør seg om det er nødvendig å ta en eldre bil til merkeverksted, men servicemarkedssjefen hos Bil i Nord mener at det er like viktig som ved nyere biler.

– Vi har svært kompetente mekanikere som hele tiden holdes oppdatert på siste nytt om bilene, også de over fem år. Mekanikerne kjenner til det som er best for din bil, og hos oss får du også snakke direkte med mekanikeren.

Les også: 7 tegn at det er på tide å bytte bil

Viktig å skifte olje regelmessig

Det aller viktigste for at en bil skal kjøre godt i mange år er at man regelmessig skifter olje.

– Oljen blir svart, tykk og grumsete hvis den ikke skiftes hvert år. Hvis det ikke skjer, blir den nesten som sirup. Oljen er der for å smøre motoren, og sammen med å sjekke bremser er det det aller viktigste du kan gjøre.

– Hvor lenge kan en bil «vare» hvis man steller den godt?

– Det er det ingen fasit på, men jeg vet at den ikke går så langt hvis den ikke blir vedlikeholdt. Vi har jo taxier som har kjørt i 400.000-500.000 kilometer, og noen steder kan biler kjøre opp mot 1 million kilometer. Det ville være helt umulig hvis den ikke ble vedlikeholdt, sier Jakobsen.

– Hvert andre år bør man også skifte bremsevæske. Den suger til seg fuktighet, og hvis den blir for tynn, kan den lett koke. Når bremsevæsken blir for varm og koker, mister bremsen sin funksjon, sier Jakobsen.

Bestill service for din eldre bil her.