Etter at han fikk sommerjobb hos Bil i Nord i 2001, har bilklargjører Andreas Fredriksen vasket og klargjort tusenvis av biler.

Det hele startet sommeren 2001. Fredriksen hadde fått seg sommerjobb, og hadde bilvask som sin oppgave. Han har vært bilinteressert hele livet, men dette var første gang Fredriksen jobbet hos en bilforhandler.

– Jeg har vært interessert i biler hele livet. Så det var veldig stas å få en sommerjobb der jeg kunne vaske og klargjøre biler, forteller Fredriksen.

Etter sommerjobben i 2001, fikk han fast stilling hos Bil i Nord senere samme år.

– Det morsomme er at i min første kontrakt var stillingstittelen «potet». Jeg kunne vel brukes til det meste, og bidro selvfølgelig der det trengtes, forteller Fredriksen videre.

Les også: Slik vasker du bilen innvendig

Blir aldri lei av å vaske biler

Etter 17 år som «potet» og bilklargjører har Fredriksen vasket tusenvis av biler. Etter at en kompis tidligere i høst spurte han om hvor mange biler han egentlig har vasket, måtte Fredriksen sette seg ned og regne.

– Det var et morsomt spørsmål, ettersom jeg ikke har regnet på det tidligere. Jeg tok utgangspunkt i at jeg vasker sju biler hver dag, fem dager i uka. Da kom jeg frem til at jeg cirka har vasket 27.000 biler siden sommeren 2001, forteller Fredriksen.

SPYL AV: Start nederst når du skal skylle bort avfettingsmiddel.

Fredriksen forteller videre at han er veldig detaljfiksert.

– Jeg ønsker at våre kunder som kjøper, eller ønsker å prøvekjøre bil, skal få en ren og pen bil. Da er det viktig at man ikke slurver, og gjør et skikkelig arbeid, forteller Fredriksen videre.

Bruktbilsjef på Bil i Nord, Brynjar Yttregaard, kan fortelle om en pliktoppfyllende og nøye medarbeider.

Han er utrolig dyktig i faget, og leverer bestandig høy kvalitet. Det er vanskelig å finne personer som han. Det at han har vært her i 17 år, og i samme jobb, er ganske unikt i seg selv, sier Yttregaard.

Les også: Sjekk hvor raskt mekanikerne tar service på bilen

Viktig å vaske bilen regelmessig

Å ha en ren bil til enhver tid kan være vanskelig. Spesielt på vinterstid er det ofte væromslag, som ofte fører til at bilene blir skitten.

– Nå på vinteren kan det for mange være vanskelig å holde bilen ren. Jeg anbefaler å spyle av bilen én gang i uka, og ta en grundigere vask én gang i måneden, sier Fredriksen.

For eksempel gjør salting av veier og metallpartikler fra pigger i dekk, at du bør vaske bilen oftere om vinteren enn om sommeren.

– Det saltes mye på veiene, og det bør vaskes bort for å unngå rust. Når man har en skitten bil fester ting seg også lettere, og det kan oppstå riper når man skal vaske av, forteller Fredriksen videre.

Les også: Nå kan du lease en brukt Volvo

Her er Fredriksens beste vasketips:

  1. Start først med avfetting. Start nede og jobb deg oppover. Når du begynner nede, så slipper du at middelet renner nedover og lager renneveier. Bruk ikke det sterkeste avfettingsmiddelet lenger opp enn dørhåndtakene.

  2. Skyll avfettingsmiddelet av bilen, start nederst og jobb deg oppover. Hvis du starter på toppen, så vil skitten renne ned og kanskje samle seg.

  3. Deretter skumlegger jeg bilen. Vask bilen med svamp og såpe. Sørg for å skrubbe hele bilen, og får bort det siste skittlaget. Skyll deretter av såpen, og nå kan du starte ovenfra og ned. Hvis du er nøye med denne prosessen, så er bilen ren og pen.

  4. Helt til slutt bruker jeg felgrens på felgene. Den sprayes på, og skal virke et par minutter før den spyles av igjen.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilkonsern, og har forhandlere og verksted i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

SÅPEVANN: Vask bilen med svamp og såpe.

Ekstra beskyttelse

Hos Bil i Nord kan du også få en lagt en lakkbehandling som gir ekstra beskyttelse.

– Den gir en hard vannavvisende overflate og er veldig holdbar. Den legger en hinne på bilen som også gjør det enklere å fjerne småriper, i tillegg til at den gjør det lettere å vaske bilen, sier bilklargjører Andreas Fredriksen.

Lakkbehandlingen gir i tillegg også en flott dybde og glans i lakken.

Ønsker du bilpleie utført av profesjonelle? Klikk her for å bestille.