I fjor ble det solgt 3.500 eksemplarer av den kinesiske elbilen MG ZS, og nå skal denne bilen også rulle ut på nordnorske veier. Bilen er en helelektrisk, kompakt crossover/el-SUV med romslig bagasjerom.

Sjekk dine ladekostnader

– Jeg er utrolig imponert over hvor mye bil de har klart å lage for denne prisen. Dette er virkelig MYE bil for pengene, sier bilselger Knut Bjørnar Eide hos Bil i Nord Finnsnes.

Her kan du selv beregne månedlige drivstoffkostnader for en elbil. Kalkulatoren tar utgangspunkt i den gjennomsnittlige strømprisen og elbilens forbruk.

 

Sju års garanti

MG har en garanti på sju år eller inntil 150.000 kilometer. Garantien gjelder hele bilen, inkludert de elektriske drivkomponentene, som litiumionbatteriet og elmotoren. 

Bilens batteripakke er på 44,5 kW/t som ifølge WLTP-målinger skal gi en rekkevidde på rundt 263 kilometer. 

NY ELBIL: Bilselgerne Øyvind Ottesen og Håkon Jakobsen er svært fornøyd med å selge den populære elbilen fra MG.

– For mange, spesielt i distriktene, vil dette være en perfekt nummer 2-bil som kan fås for en billig penge. Rekkevidden holder til å kjøre i nærområdet, på jobb og eventuelle fritidsaktiviteter på ettermiddagen. I tillegg til den lave prisen er sikkerheten god. MG ZS er en godt utstyrt bil som har fått høyeste score i sikkerhetstesten NCAP. 

– Bilen har fått fem stjerner i sikkerhetstesten, som betyr at den er best i sin klasse. Dette er en bil som virkelig gir deg valuta for pengene, og det er nok den største årsaken til at bilen er på bestselgerlistene, mener Eide. 

Priseksempel Finnsnes – Tromsø 

Reiseveien mellom Finnsnes og Tromsø er ca 16 mil. I regnestykket tas det høyde for en gjennomsnittlig strømpris på 1 kwh, inkludert faste kostnader, nettleie og avgifter (kilde SSB). En gjennomsnittlig elbil bruker mellom 1-2 kWh per mil. 

Ser vi kun på strømprisen vil det da koste cirka 30 kroner å kjøre strekningen Finnsnes-Tromsø med en hjemmeladet bil. 

GOD PLASS: MG ZS passer for mange forskjellige mennesker, enten du er ung voksen og kjøper bil første gang, eller er en familie med to voksne og to barn. Knut Bjørnar Eide og Morten Linaker fra Bil i Nord Finnsnes trives godt i bilen.

– Ved å sammenligne månedskost blir det enda tydeligere hvor mye man sparer. Hvis vi legger til grunn 20.000 kjørte kilometer i løpet av et år, en bensinpris på 17 kroner literen og et forbruk på 0,75 per mil – vil vi bensinregninga komme på 2125 kroner måneden, mens strømregninga på under 350 kroner. Bensin er nesten seks ganger så dyrt, sier Eide. 

I tillegg kommer lavere kostnader på service, bomringer, fergeturer og parkering. 

Klar for prøvekjøring

Bil i Nord er glad for å ha et nytt bilmerke å tilby kundene sine, og forteller at det kommer nye modeller fra MG på løpende bånd.

MG er opprinnelig et legendarisk, britisk sportsbilmerke, men ble kinesisk i 2007. Siden den gang er brummende fossilmotorer byttet ut med hel- og delelektriske drivlinjer.  

– Hvem passer bilen best for? 

– Denne bilen passer for mange forskjellige. Det er en god førstegangsbil for unge voksne, den passer til en familie og til det eldre paret som kjører lite. Du får en bil som har god bakkeklaring med god plass både foran og bak. 

– Vi har flere biler klar for både prøvekjøring og levering, og tror at flere vil bli positivt overrasket når de tester bilen. For godt under 300.000 kroner får du en bil med skinnseter, automat, ryggekamera, navigasjon og annen ny teknologi, sier Knut Bjørnar Eide.