Seks av bilene på topp ti-lista over lettsolgte bruktbiler, er Volvo-modeller. Det viser tall fra rubrikk.no.

– Det forteller oss at Volvo har mange populære biler. Volvo er som regel godt utstyrte biler, som dekker ulike behov. Det at bilene er lettsolgte, overrasker meg ikke, sier bruktbilsjef for Bil i Nord, Geir Albertsen.

Nordmenn vil ha Volvo

På fjerdeplass over de mest lettsolgte bruktbilene, finner man den populære Volvo XC60. Selv med en medianpris på 469.800 kroner, er salgsperioden bare på 17 dager.

Albertsen er ikke overrasket:

– Volvo XC60 er en bil som er populær blant nordmenn. En mellomstor SUV med firehjulstrekk, er det mange som er ute etter når de skal kjøpe ny bil. Volvo XC60 har vært en salgssuksess siden den kom på markedet, forteller han.

På plassen etter Volvo XC60, følger Volvo V90. Medianprisen på 649.900 kroner virker ikke å skremme kjøperne.

– Det er interessant at Volvo V90 kommer så høyt på lista. I forhold til mange av de andre bilene på lista, er medianprisen på Volvo V90 ganske høy. Disse premium-bilene er i ferd med å bli folkebiler, sier Albertsen.

statestikk rubrikk lettsolgt bruktbil XC60

De fire siste plassene på Topp 10-lista over de mest lettsolgte bruktbilene i Norge tapetseres av Volvo: her kommer V60, V40, XC90 og V50, alle med en salgsperiode på bare 18 dager.

– Tidligere i år gikk Volvo nok en gang til topps da «Norsk Kundebarometer» ble offentliggjort. Volvo vant «Kundetilfredshetsprisen» for andre året på rad, og har Norges med fornøyde kunder. Jeg tror absolutt dette er med på å gi kundene en ekstra trygghet når de kjøper Volvo. Kjøper du Volvo vil du også få en god oppfølging, sier Albertsen.

– Volvo har lyktes godt i sitt kundearbeid. Tjenesten Volvo Personlig Service, der du har en egen servicetekniker å forholde deg til, er noe mange er fornøyd med, forteller han videre.

Øverst på lista over de mest lettsolgte bruktbilene, finner man Toyota Hiace. Det tar bare 13 dager å selge den – til en medianpris på 64.579 kroner.

– Det er viktig å legge til at mange av bruktbilsalgene av nye Volvo er solgt fra merkeforhandlere. Som privatperson har du ingen garanti for at du får solgt din brukte Volvo på under 20 dager, legger Albertsen til.

* Det er det norske teknologiselskapet Rubrikk Group AS som står bak undersøkelsen. De har spesialisert seg innen rubrikkannonser og er aktive i over 20 land.

På jakt etter bruktbil? Bil i Nord har over 200 bruktbiler tilgjengelig. Klikk her for å sjekke utvalget.

Kjøper din bruktbil

Har du en bruktbil, og ønsker å kjøpe ny bil? Bil i Nord kjøper gjerne din gamle bil, og bistår deg med å finne ny.

– Vi tar bruktbiler i innbytte, og hjelper kundene våre å finne ny bil. I tillegg kjøper vi din brukte Volvo, uavhengig om du skal ha ny bil, eller ikke, forteller Albertsen.

Han sier at mange ikke setter seg godt nok inn i regelverket som gjelder for privatsalg av bruktbil.

bil bil i nord bruktbiler lettsolgt XC60 V90

– Selger du bilen din privat, må du forholde deg til kjøpsloven, og reklamasjonsretten kjøperen har i to år. Dersom du selger bilen til en av våre forhandlere, derimot, faller den bort. Mange synes at prosessen blir mye enklere ved å selge sin bruktbil til en forhandler, forklarer Albertsen.

Mange av bruktbilene Bil i Nord selger, har vært gjennom Volvo Selekt-programmet. Det betyr at bilene har gått gjennom en omfattende kvalitetskontroll for å møte Volvos krav til sikkerhet, ytelse og utseende.

– Gjennom Volvo Selekt-programmet har vi mulighet til å utvide nybilgarantien fra 100 000 km/5 år til 150 000km/7 år. Det er en ordning som jeg tror fører til at mange ønsker å kjøpe en brukt Volvo, avslutter Albertsen.

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilkonsern, og har forhandlere og verksted i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen

Les mer om Volvo Selekt her.