Paret Gunnar Heim (62) og Bente Riise (59) bor i Meistervik i Malangen. Bente jobber som lærer på Sand skole, og er hver dag ute og kjører, uansett vær og føreforhold.

– For meg er det viktig å vite at jeg kjører trygt. Vi bor i en bygd med trasige veier, og som er utsatt for fokk og rokk. Jeg ønsker å være sikker på å komme trygt fram, forteller Bente.

Helfrelst på Volvo

Paret har hatt Volvo XC60 tidligere, så bilmodellen kjenner de godt.  Selv har hun har vært inne på tanken på andre biler, men for mannen Gunnar er det bare ett bilmerke som gjelder.

– Du er helfrelst på Volvo, ler Bente og ser bort på mannen.

– Han kjøpte sin første Volvo som 18-åring, og det har aldri vært noen andre merker på han, sier Bente.
– Sikkerhet og komfort. Det er ingen andre som lager så gode seter som Volvo. Det er ingen som matcher dem. De første setene ble forøvrig designet av en nordmann, sier Gunnar.
 

Byttet bil ofte

Som 18-åring var det helt andre ting som han var opptatt av.

Asgeir Nilsen forklarer Volvo on Call–  Rimelige reservedeler! Jeg hadde ikke råd til å kjøpe ny bil, og den gang hadde Volvo rimelige reservedeler hvis det oppsto skader eller feil. Det var fort gjort å kjøre til en skrotnisse i Kiruna, smiler Gunnar.
Totalt har det blitt 18 Volvo-er i løpet av livet.

–  Jeg reiste i mange år til sjøs, og da kjøpte jeg ny bil om våren når jeg kom hjem og solgte den om høsten før jeg reiste ut igjen.
Nå er hastigheten i bilbyttene gått ned, og Bente ser for seg at dette er bilen de skal ha livet ut.
 

Ekstra lakkbeskyttelse

Denne gang har Gunnar lagt litt ekstra i bilen, og blant annet bestilt lakkbeskyttelse.

– Det gjør at bilen er lettere å holde ren og at den tåler vaskehaller bedre.

Les også: Slik får du bilen skinnende ren på 1-2-3

Han har også bestilt Polestar, som innebærer flere hestekrefter. Teknikken er utviklet av Polestar i samarbeid med motoringeniører hos Volvo. Alle garantier beholdes, og optimeringen betyr ikke bare bedre motorprestasjon. Den kan også gi bedre gassrespons, gir- og motorrespons, girhastighet og girpresisjon.

– Hvorfor ønsket du Polestar?

– He he, det er godt med litt ekstra tuning ved forbikjøring og langkjøring. Det gjør heller ikke bilen dyrere i forbruk, sier han.
 

Opptatt av komfort

Den siste tiden har de lånt biler hos andre og dermed kjørt andre bilmerker.  Paret er samstemt i at komforten til Volvo – den har de ikke funnet maken til.

Bente slipper ryggplager i Volvo– Jeg har merket at jeg får vondt i ryggen av å sitte i andre biler, det har jeg aldri når jeg er i en Volvo, forteller Bente.

Gunnar ble påkjørt som 4-åring, og da ble bekkenet knust.

– Han har senskader og det er godt med en høy bil. Det er enklere å gå ut og inn av bilen, sier Bente.

Døtrene hennes bor i henholdsvis Oslo og Trondheim, og paret legger ofte ut på langtur for å dra på besøk.

– For meg kan ferie fint kombineres med en biltur. Vi tenkte tanken på å kjøpe hybrid, men det er fortsatt for dårlig utbygd til at vi kan kjøre på langturer, så da ble det bensin på oss.
 

App som setter på varmen i bilen

Bente synes også at Volvo on call-appen er viktig å ha, både med tanke på sikkerhet og at den kan forhåndssette på varmen i bilen og tine rutene når hun skal kjøre til og fra jobb.

– Det er trygt og godt med app-en, spesielt når man kjører i grisgrendte strøk. Da vet jeg at jeg får hjelp dersom jeg trenger det. En annen gang hadde vi glemt å låse bilen når vi dro på ferie. Da låste vi bilen via app-en fra flysetet!

Les også: 7 smarte ting du kan gjøre med bilen – fra mobilen!