Fornyelsesprosessen er allerede godt i gang. Uteområdet er allerede oppjustert, og bilpleieavdelingen er flyttet fra Ringveien 21 til Ringveien 4, slik at hele Bil i Nord nå er samlet på samme adresse.

– Vi har over lang tid sett behovet for å oppgradere bygget, og det har også vært et krav fra importøren. Spesielt om vinteren har det vært kaldt her, og vi ønsker å gi en bedre arbeidshverdag for både medarbeiderne og kundene våre. Vi gleder oss til å få et moderne og funksjonelt bilhus, sier daglig leder Kenneth Evjen i Bil i Nord Tromsø.

For et par år siden ble dekkhotellet oppgradert, og rommer nå 9000 dekk.

HÅNDVERKERE: Ombyggingsarbeidet inne i lokalene er godt i gang allerede. Vegger er revet og de gamle salgskontorene er tatt ned.  
    
      (Foto: Trond Tomassen)

HÅNDVERKERE: Ombyggingsarbeidet inne i lokalene er godt i gang allerede. Vegger er revet og de gamle salgskontorene er tatt ned.   Foto: Trond Tomassen

Glassfasade

Ombyggingen har vært snakket om i så mange år at det til slutt var noen som mumlet «jeg tror det ikke før jeg ser det». Nå er arbeidet endelig i gang, og det er planlagt store endringer.

– Utvendig vil kunden se vår nye glassfasade, og det vil komme ladestasjoner og andre oppjusteringer. Inne blir det nye gulv, vegger, tak, møbler og belysninger. Ford og Volvo får hver sin inngangsportal og det vil bli et fint kundeområde, sier Evjen.

GLASSFASADE: Hele fasaden endres og vil bestå av glass.  

GLASSFASADE: Hele fasaden endres og vil bestå av glass.  

Fra Volvo-avdelingen vil det også komme glassvegg inn mot verksted, slik at man kan se hva som skjer inne på verkstedet og følge med sin egen Personlige Servicetekniker (PST).

Les også: Hardt arbeid og lange dager ga resultater for dette verkstedet. Nå har de vunnet pris.

PROVISORISK: Volvo-avdelingen pusses opp først, og nå er alle biler og selgere på plass i den delen som tidligere rommet Ford.  
    
      (Foto: Trond Tomassen, iNord)

PROVISORISK: Volvo-avdelingen pusses opp først, og nå er alle biler og selgere på plass i den delen som tidligere rommet Ford.   Foto: Trond Tomassen, iNord

Holder åpent i byggeperioden

Arbeidet startet 31. august og vil pågå til midten av januar. Volvo-delen skal stå ferdig 5. november.

– Vi er her, selv om vi pusser opp. Vi holder selvfølgelig åpent i byggeperioden, og alle kunder er hjertelig velkomne. Det kan være noe støy og bråk her, men entreprenøren har lovd at «det verste» betongarbeidet vil skje etter arbeidstid, sier Evjen.

Han understreker at kundene får akkurat den samme servicen selv om det bygges i deler av huset.

– Våre selgere og servicepersonale har 100 prosent fokus på kundene. 

BLIR NY: Det skal legges nytt gulv, nytt tak, nye vegger og ny glassfasade.  
    
      (Foto: Trond Tomassen, iNord)

BLIR NY: Det skal legges nytt gulv, nytt tak, nye vegger og ny glassfasade.   Foto: Trond Tomassen, iNord

Ny foreløpig inngang

Volvo-inngangen er nå stengt, og besøkende kommer inn til en felles bilsalgsavdeling. Kontoret til selgerne er allerede revet ned, og foreløpig sitter de spredt rundt i lokalet.

Ford-selger Roar Jensen er spent på sluttresultatet, og synes det er verdt noen måneder på en byggeplass.

GLEDER SEG: Roar Jensen, Tom Karlsen og Jan Gärtner er spent på sluttresultatet, men gleder seg til bedre og mer moderne lokaler.  
    
      (Foto: Trond Tomassen, iNord)

GLEDER SEG: Roar Jensen, Tom Karlsen og Jan Gärtner er spent på sluttresultatet, men gleder seg til bedre og mer moderne lokaler.   Foto: Trond Tomassen, iNord

– Jeg gleder meg til et mer moderne bygg, og får håpe at kundene synes det blir like bra som vi synes, sier Jensen. Salgssjef Tom Karlsen er enig.

– Det er litt mer støy her enn til vanlig, men det skal vi klare, sier Karlsen. Begge gleder seg til å få lokaler som viser de flotte bilene bedre fram enn det gjøres i dag.

Klikk her for å se høstens nybilkampanje hos Bil i Nord.

NYE VEIER: Det er satt opp nye merkinger inne i lokalet, slik at kundene lett skal finne fram - for eksempel til verkstedet. Når byggeprosessen er ferdig skal det være glassvegg inn til verkstedet.  
    
      (Foto: Trond Tomassen, iNord)

NYE VEIER: Det er satt opp nye merkinger inne i lokalet, slik at kundene lett skal finne fram - for eksempel til verkstedet. Når byggeprosessen er ferdig skal det være glassvegg inn til verkstedet.   Foto: Trond Tomassen, iNord

Delelager

På Ford-delelageret sitter Jan Gärtner og tar daglig imot telefoner fra kunder.

– Oppgraderingen er nødvendig og så blir det forhåpentligvis til det bedre. Jeg håper det ikke blir altfor mye støy når jeg sitter på telefon med kundene, slik at jeg ikke hører det som blir sagt, sier han.

NYTT UTE OG INNE: Deler av uteområdet er allerede oppgradert med nye murer og asfalterte områder. Her skal det også komme ladestasjoner for elbiler.  
    
      (Foto: Trond Tomassen, iNord)

NYTT UTE OG INNE: Deler av uteområdet er allerede oppgradert med nye murer og asfalterte områder. Her skal det også komme ladestasjoner for elbiler.   Foto: Trond Tomassen, iNord

Koster 15 millioner kroner

Hele oppgraderingen av bygget og uteområdet vil koste cirka 15 millioner kroner.

– Bilpleieavdelingen flyttet i sommer fra Ringveien 21 og ned hit til Ringveien 4. Uteområdet er også oppgradert, og nå er det salgsavdelingens tur. Det er en stor investering, men den er både etterlengtet og verdt det, sier daglig leder.
 

Oppgraderingen har gitt Bil i Nord nye muligheter, og nå er også bilpleieavdelingen sertifiserte til å reparere små hull og rifter i interiøret på bilen din. I stedet for å bytte ut hele deler kan vi reparere skaden til en langt mer hyggelig pris. Bra for deg og bra for miljøet!

Se video:

 

 

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilkonsern, og har forhandlere og verksted i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.