Bil i Nord AS ble etablert i 1996 i Svolvær, og er i dag Nord-Norges største bilforhandler med Volvo som sitt hovedmerke og en omsetning på over 1,5 milliard kroner. Kjøpet av Vestlofoten Bil er en virksomhetsoverdragelse, og inkluderer eiendommen, delelager, serviceverksted og biler.

Vestlofoten bil ble startet i 1983 av Arne Leo Olavsen og Dagfinn Martinsen.

I dag er de 15 medarbeidere i Vestlofoten Bil som jobber med varemerkene Peugeot og Mazda. Medarbeiderne består av bilselgere, verkstedpersonell, regnskapsmedarbeider og delelagerpersonell. Bil i Nord overtar alle medarbeidere.

– Bil i Nord er en seriøs og respektert aktør. Vi er trygg på at våre kunder er i de beste hender, og de vil ikke merke noen forskjell. All garanti på nye biler, service og vedlikehold fortsetter som avtalt, sier daglig leder og eier Arne Leo Olavsen i Vestlofoten Bil.

Selve overdragelsen trer i kraft 1. oktober 2019, og begge parter er enig om å holde kjøpesummen konfidensiell.

Eiendommen hvor Vestlofoten Bil holder til i, Mjånesveien 1, er en eiendom med svært god beliggenhet og vil bli en del av E i Nord som er eiendomsselskapet i Bil i Nord Gruppen.

Bygget er cirka 1400 kvm og er svært godt tatt vare på av de tidligere eierne. Lofoten er en svært attraktiv region som vi fortsetter å øke eksponeringen i kommenterer eiendomssjef Tommy Wårheim Seim. E i Nord har de siste par årene vært svært aktiv og selskapet har kjøpt mange eiendommer i Nord Norge, sist et næringsbygg i Bodø.

Eier Thor Drechsler i Bil i Nord, Arne Leo Olavsen og Dagfinn Martinsen i Vestlofoten Bil signerte 26. august 2019 kontrakten.

Suksess med Volvo

Bil i Nord styrker med dette kjøpet selskapets posisjon som Nord-Norges største bilforhandler og styrker sin virksomhet i Lofoten.

– Dette er et viktig skritt på veien for å utvide Bil i Nord som forhandler, og et ledd for å øke markedsandelen og lønnsomheten i selskapet. Vi ønsker fortsatt å vokse og ta markedsandeler. Lofoten er et viktig markedsområde, og med denne avtalen styrker vi vår posisjon i Nordland og med det hele Nord-Norge, sier eier og grunder Thor Drechsler.  

Bil i Nord vil i 2019 selge over 4000 nye og brukte biler

– De siste årene har det kommet nyheter fra Volvo på løpende bånd. De mange nyhetene har pirret folks interesse, og er en viktig bidragsyter til rekordresultatene i Bil i Nord. Vi er svært glade for å styrke Bil i Nord som forhandler, samtidig som det styrker vår posisjon i Lofoten ytterligere, sier daglig leder i Bil i Nord Jan Hugo Svendsen. 

 

FAKTA: BIL I NORD

 • Etablert i 1996 av gründerne Thor Drechsler og Karl-Eirik Aagaard Nilsen.
 • I dag er selskapet Nord-Norges største bilforhandler med en omsetning på rundt 1,5 milliarder kroner.
 • 241 ansatte på ti avdelinger. Er lokalisert i Svolvær, Leknes, Tromsø, Harstad, Sortland, Finnsnes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.
 • Forhandler bilmerkene Volvo, Ford, Volkswagen, Renault, Dacia og Opel.
 • Bil i Nord AS eies av Bil i Nord Holding AS der Thor Drechsler er største aksjonær. 
 • Selskapet har Volvo som sitt hovedmerke. I 2019 vil de selge over 4000 nye og brukte biler.

 

FAKTA: VESTLOFOTEN BIL

 • Vestlofoten Bil as er Peugeot og Mazda forhandler i Lofoten.
 • Vårt moderne bilsenter består av salgsavdeling for Peugeot og Mazda, bruktbilavdeling, mekanisk verksted, skadeavdeling med ruteskift og rutereparasjoner samt delelager/butikk.
 • Arne Leo Olavsen og Dagfinn Martinsen er bedriftens eiere og grunnleggere, og har sammen med dyktige ansatte gjort Vestlofoten Bil as til en av landsdelens mest veldrevne bilforhandler.

 

FAKTA: E I NORD

 • E i Nord er en av Nord-Norges største eiendomsselskaper. Gruppen har mer enn 70 leietakere fordelt på 30 bygg og i overkant av 50.000 kvadratmeter næringseiendom. Gruppen er også hel- eller deleier i utviklingsprosjekter innen bolig/næring/logistikk. Utviklingsprosjektene har tomteareal på over 1 500 000 kvadratmeter.
 • E i Nord har hovedkontor i Svolvær og eies av 100% av Thor Drechsler