2017 er et merkeår for Bil i Nord-konsernet, som er Nord-Norges største privateide bilforhandler.

– Våre ansatte har stått på, kundene er svært fornøyde og det gir resultater. For første gang passerte vi grensen for 3000 biler utfakturert, og bilsalget endte totalt på 3072 biler. Omsetningen har økt fra 2016 og vi passerte én milliard kroner i omsetning med god margin, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord.

Det betyr at det i snitt er solgt over 250 biler hver måned gjennom hele året.

– Det er en fabelaktig utvikling, og vi har aldri tidligere opplevd et slikt godt bilsalg. Våre merker er etterspurte, og premiumbilene er i ferd med å bli folkebiler. Volvo har stor suksess med sine nye modeller, og det merker vi godt, sier Svendsen.

I desember kjøpte Bil i Nord opp Jakhelln Bil i Bodø, Mosjøen og Mo i Rana, og dermed forventes ytterligere vekst i 2018.

Volvo er størst i Lofoten

Spesielt er framgangen stor i Lofoten, der Volvo nå er Lofotens desidert største bilmerke.

– Hver tredje lofotværing kjører Volvo, av dem som har kjøpt ny bil. Vi ser en 36,8 prosent økning i et marked som har en tilbakegang på 15 prosent sammenlignet med 2016. Det er spesielt at vi klarer å øke i et totalmarked som går tilbake. Volvo har 31,2 prosent markedsandel i Lofoten, som er historisk høyt, sier salgssjef Viggo Henningsen i Bil i Nord Svolvær.

Salgssjef Viggo HenningsenHan forklarer suksessen med at de selger modeller og produkter som stadig flere kunder vil ha.

– Vi har fått noen nye kunder som kommer fra ande merker, som synes Volvo er blitt spennende. I tillegg selger vi nye biler til kunder som har kjørt Volvo tidligere.

I 2017 var det Volvo V90 som var den mest populære bilen.

– 70 av 200 solgte nye biler er Volvo V90. Dette er en stasjonsvogn med mange muligheter. Her kan du få både hybrid eller ulike dieselløsninger. Den kommer med firhjulstrekk og har gode trekkegenskaper. Det er flott bil som har slått bra til, sier Henningsen.

Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikk (OVF) viser også at Ford er Lofotens mest solgte nyttekjøretøy med Volkswagen på en god andre plass.

Les også: Sju smarte ting du kan gjøre med bilen – fra mobilen 
 

Populære SUV-er

De siste årene har Volvo lansert en rekke nye modeller, som har skapt stor oppmerksomhet både i media og ute blant folk. SUV-ene Volvo XC60 kom i sommer, og i høst ble XC40 lansert.

Kato Norvang Volvo V90– De mange bilnyhetene har pirret folks interesse, i tillegg til at bilene har vunnet en rekke priser og kommer svært godt ut i uavhengige sikkerhetstester. Hybrid-variantene er spesielt populær, og bilene passer perfekt til nordnorske forhold, sier salgssjef Viggo Henningsen i Svolvær.

Les også: Lanserte ny bil: Den er mye større enn jeg trodde
 

Største bilforhandler i Nord-Norge

Bil i Nord har Volvo som sitt hovedmerke. Bilforhandleren er lokalisert i Tromsø, Svolvær, Bodø, Finnsnes, Sortland, Harstad, Leknes, Mosjøen og Mo i Rana. Totalt er det over 200 ansatte.

Rekordlav renteBil i Nord har de siste årene jobbet systematisk for å øke kundetilfredsheten, både underveis i salgsprosessen, men også på områder som verksted, bilpleie og dekkhotell.

– Det er viktig å vite at kunden er fornøyd gjennom hele prosessen, også etter at bilen er levert. Vi bryr oss hele veien, og takker alle gamle og nye kunder for tilliten de viser oss, sier Jan Hugo Svendsen.