Lato Bygg AS er en lokal entreprenør og forhandler for Saltdalshus og Saltdalshytta, og har merkbar økning i oppdragsmengden.
– Vi øker staben fra 15 til 20 i løpet av sommeren, og dermed måtte vi også gå til innkjøp av nye biler. Vi har kjøpt tre nye biler siste 1,5 måned, sier daglig leder og medeier Thomas Henriksen i Lato bygg.

Både store og små varebiler
Alle tre bilene er kjøpt hos Bil i Nord på Skattøra i Tromsø, og de er selvsagt foilert med firmaets logo og tjenester.
– Vi har kjøpt to Ford Transit Custom, og de skal i hovedsak brukes til oppdrag utenfor sentrum. Vi bygger mange hytter på yttersida, og da trenger vi biler som har god plass, samtidig som de er komfortable å kjøre. Dette er biler som ruller hele dagen, sier Thomas Henriksen.

Byggefirmaet Lato bygg ble grunnlagt for seks år siden, og i fjor ble de forhandler og åpnet salgskontor for Saltdalshytta og Saltdalshus. Lato har oppdrag fra Nordland i sør til Finnmark i nord.
– Ford Transit Connect er en mindre bil, som passer bedre for oppdragene vi har i byen. Bilen passer godt til småprosjekter og serviceoppdrag i nærområdet, sier prosjektleder og medeier Lars Erik Markussen i Lato bygg.

God sittekomfort
Lato har prøvd mange ulike biler, men Thomas og Lars var ikke i tvil om hvilke biler de skulle velge denne gang.
– Tilbakemeldingene fra våre ansatte er også veldig god. De trives i bilen. Alt i alt er vi veldig fornøyd, både med bilene og med servicen fra Bil i Nord, sier Thomas.

Plass til stor last
Ford har flere varebil-modeller, og har de siste årene oppgradert bilene til en bedre standard.
– Ford har flyttet personbilen inn i en varebil, hva gjelder teknologi og komfort. Nå får man varebilene med for eksempel cruise control og ryggekamera, sier salgssjef næring Roar Jensen hos Bil i Nord.

Transit Custom finnes i to lengder, der L2-modeller er 40 centimeter lengre enn den modellen Lato bygg har kjøpt.
Den største i Transit-portefølien, er TRANSIT 2 T, fåes i 3 størrelser, den største med hele 15 kubikk varerom.

Her har Ford også kommet med et Intelligent AWD-System. Den «vanlige» Transit Custom har en lastekapasitet på 6,8 kubikkmeter, mens Connect har 3,6 kubikk.

For alle typer bedrifter
Custom passer for alle typer håndverkere, byggmestere eller maskinentreprenører.

Connect finnes også i to lengder, L1 og L2, der mange blant annet  installatører, rørleggere og tømrere finner denne bilen som perfekt for deres nytte i en travel jobb-hverdag
– Til sist har Ford Transit Courier som er en enda mindre varebil som brukes for eksempel til å kjøre ut mat eller til hjemmetjenesten. Vi har nylig levert 23 slike biler til Hadsel kommune, sier Roar Jensen.

Han opplyser om at Bil i Nord kan levere varebiler på kort varsel.
– Dersom det er en bil vi har på lager, så kan man få den i løpet av èn dag. Hvis vi må bestille en som finnes i Norge, så tar det 1-2 uker, og hvis man ønsker noe helt spesielt og bilen må bestilles fra utlandet, så tar det noe lengre tid, sier Roar.