– Dette er det mange som har ventet på, sier selger Øyvind Ottesen ved Bil i Nord Sortland.

– MG5 Electric er den første elektriske stasjonsvogna som er laget, og den vil nok være særlig gunstig for barnefamilier. De har gjerne bruk for en romslig bil når de skal frakte barn fram og tilbake fra treninger, turer og arrangementer. Da er det helt gull med en stasjonsvogn med god plass i bagasjerommet, og god plass til barnestoler, sier Ottesen.

– Når MG5 Electric i tillegg kan skilte med en rekkevidde på inntil 400 km, har man det meste man trenger, legger han til.

Les også: Alt du trenger å vite for å bli en smart elbileier!

PRØVEKJØRING: Selger Øyvind Ottesen har prøvekjørt nye MG5 Electric. Nå kan du gjøre det samme!

Passer til mange

Bil i Nord har nå MG5 tilgjengelig for prøvekjøring, og Ottesen ser for seg at mange vil være interessert i å teste nykommeren.

– Jeg har selv prøvekjørt bilen, og opplever den som stillegående, oversiktlig, romslig og behagelig.  Jeg kjente definitivt igjen MG-kvaliteten!

Bestill prøvekjøring her!

Selv om man kanskje først og fremst forbinder stasjonsvogn med småbarnsfamilier, understreker Ottesen at dette er en bil som passer langt flere.

– For eksempel vil dette være et godt alternativ for de som er opptatt av å kjøre elektrisk, men også vil ha god plass. Samtidig sitter man nærmere bakken i denne bilen, enn i en SUV, og dermed oppleves bilen mer sporty.

Få tilbud på MG5 Electric!

Nysgjerrig på MG

Bil i Nord har vært forhandler av MG i et knapt år, og ifølge Ottesen har interessen for merket vært stor.

– Det er masse folk innom butikken, og mange er nysgjerrige på hva MG er, og hva merket kan tilby. Vi har også solgt en god del biler, og det er gledelig å se interessen, sier han.

– Noe som gjør at MG slår godt an, er prisen og garantien. Bilene har en folkelig prislapp, som gir ekstremt mye bil for pengene. Dessuten har de mye utstyr, og de leveres med en garanti på 7 år eller 150.000 kilometer, noe de færreste merker tilbyr.

ELEKTRISK STASJONSVOGN: Stasjonsvogner er en familiefavoritt, særlig på grunn av den gode plassen.

Les også: Vi nærmer oss sommerdekk-sesong – er du klar?

Sjekk dine ladekostnader

Ottesen tror også at de økte drivstoffprisene har gjort folk mer interessert i elbil, og i å utforske hvilke alternativer som finnes.

– Når en liter drivstoff bikker mot 25 kroner, og man ser hva en full tank faktisk koster, gjør det nok folk mer bevisst på mulighetene for et billigere bilhold med elbil, sier Ottesen.

Her kan du selv beregne månedlige drivstoffkostnader for en elbil. Kalkulatoren tar utgangspunkt i den gjennomsnittlige strømprisen og elbilens forbruk.

– Må prøves

Og Ottesen er sikker i sin sak: Elbiler er definitivt framtiden.

– Helt uten tvil. Og det gjelder ikke bare for fritidsbiler, men også arbeidskjøretøy, mener han.

I MG-stallen finnes nå SUVen MG ZS, SUVen MG Marvel R, og nå stasjonsvogna MG5.

– MG5 er en lekker og sikker bil, med høy komfort. Den har en rekke funksjoner, som appstyring av varme, og et nytt og touchbasert infotainment-system. Prisen starter på 329.900 kroner, og nybilgarantien er på 7 år/150.000 kilometer, så her får du mye bil og utstyr for pengene, sier Ottesen.

– Den må rett og slett prøves!

Lyst til å teste MG5? Bestill prøvekjøring her!