Sommerferien 2021 står for døren, og i likhet med fjoråret ser det ut til at det kan bety norgesferie for mange. I fjor fant mange ut at en ferie på norske veier krevde fornyelse på bilfronten. Hos Bil i Nord forventer man at det samme kan skje i år.

– Mange ønsker å oppgradere bilen sin når de skal på ferie. De ønsker en bil som er trygg i trafikken, har plass til hele familien og all bagasjen man ønsker å ha med. Nyere bruktbiler er et svært godt og miljøvennlig alternativ til å kjøpe ny bil, sier bruktbilsjef Brynjar Yttregaard hos Bil i Nord Tromsø.

Les også: Skal du på campingferie? Dette må du huske på

Rimelig finansiering av bruktbil

For å gjøre det trygge bilkjøpet enda enklere dropper Bil i Nord kravet om egenkapital

– Vi har nå en bruktbil-kampanje med 0 kroner i egenkapital og 2,5 prosent rente på billånet. Da slipper du å øke boliglånet eller skaffe egenkapital på annet vis, sier Yttregaard. 

Fordelen med et slikt billån kontra andre alternativer er at du kan få lån på dagen, du får utbetalt pengene raskere og at bilen blir kontrollert for hefte.

Se video: Trygt bruktbilkjøp hos Bil i Nord

 

Fire viktige ting når du kjøper bruktbil

Bruktbilsjefen mener det er fire ting som er viktig når du skal kjøpe bruktbil.

– Det første du må spørre deg om, er hva du trenger. Har du behov for en bil som kan trekke henger eller campingvogn, er det lurt å sjekke om bilen har hengerfeste. Jo mer utstyr man ønsker, jo dyrere blir bilen, sier Yttregaard.

GRATIS LEVERING: Bil i Nord frakter bruktbiler til kunder over hele landet. Øyvind Ottesen sender ofte biler fra Vesterålen og sørover.

Han mener alle bilkjøpere også bør tenke på kostnadene til drift og vedlikehold. En bil som har kjørt langt eller er gammel, er ofte billigere å kjøpe, men har høyere drivstoff-forbruk og det kan også øke risikoen for feil og skader.

– En billig bil kan fort bli dyr i drift!

Les også: 7 tegn på at det er på tide å bytte bil

Sjekk utvalget av brukte biler

De aller fleste av oss går til Finn.no for å se etter ny bruktbil. Dette er en jungel man fort kan gå seg vill i, og det er vanskelig å vite hvorfor biler er priset som de er. Hvorfor har en bil samme pris som en som er et år eldre?

– Det er stor forskjell i hvilke garantier som tilbyr, og noen biler har ikke fulgt serviceprogrammet eller har skader. Slike ting vil selvsagt påvirke salgsprisen. Hos oss selger vi alle biler med våre unike bruktbilgaranti, der du kan levere tilbake og få byttet en tilsvarende bil innen 24 dager eller 1500 kilometer, hvis du ikke er fornøyd med kjøpet, sier bruktbilsjef Geir Albertsen i Bil i Nord-konsernet. 

Bedre rettigheter hvis du kjøper hos merkeforhandler

Albertsen forteller at det er stor forskjell om bilen selges av en privatperson eller en bilforhandler.

– Som bilforhandler har vi et større ansvar for feil og mangler som kan oppstå i etterkant. Forbrukerkjøpsloven regulerer kjøpers rettigheter i 5 år etter kjøp. Hvis du kjøper bilen av en privatperson har du ikke samme rettigheter.

Bil i Nord leverer alle sine bruktbiler med rapport etter teknisk gjennomgang av bilen, i tillegg til at de har sjekket at det ikke følger med noen heftelser.

Les mer: Selge bilen? Dette ser takstmannen etter

Finn drømmebilen din

Bil i Nord har til enhver tid rundt 300 bruktbiler til salgs, og med fri frakt i hele Norge, skal det være lett å finne drømmebilen din. 

– Ta gjerne kontakt hvis du er på jakt etter drømmebilen din. Vi kan gi deg svar på ting som kanskje ikke kommer fram i annonsen, og i tillegg er det lurt å avtale prøvekjøring. Hvis du bor langt unna, sender vi bilen fraktfritt til ditt hjemsted, forsikrer Yttregaard.

BRUKTBILER: Bil i Nord har til enhver tid over 300 bruktbiler til salgs, forteller bilselger Krister Svedal i Mosjøen.

Bil i Nord er Nord-Norges største bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

Tar den gamle bilen i innbytte

Mange av de som nå kjøper bruktbil, har allerede en eldre bil.

– Hos oss får du selvfølgelig innbytte på den gamle bilen, slik at du slipper å ha to biler stående. Det er flere usikkerhetsmomenter ved å selge bilen privat, og det unngår du hvis du selger bilen til oss, sier Yttregaard.

Mange klager hos Forbrukerrådet gjelder nettopp bilkjøp mellom privatpersoner, og det går du helt klar av hvis du tar innbytte hos en bilforhandler.

– For de fleste er det vanskeligere å selge en bil privat, og det kan også ta tid. Du unngår også risikoen ved reklamasjon.

Hva er prisen på en bruktbil?

Mange tror de kan få mere penger ved å selge privat, men det regnestykket mener bruktbilsjefen kan diskuteres.

– Siden du som privatperson ikke har samme garantier, finanserings- og forsikringsmuligheter som en forhandler, vil du kunne selge bilen for en lavere pris enn en forhandler. Du vil fort oppdage at innbytteprisen du kan få hos en forhandler, ikke vil skille så mye i forhold til det du kan oppnå i salgspris privat. Du slipper da både salgsjobben og risikoen ved salget, sier Albertsen.

Trygt å kjøpe bruktbil

Bruktbilsjefen mener det er seks fordeler ved å kjøpe bruktbil hos Bil i Nord.

  • Fri frakt i hele Norge
  • Bruktbilgaranti
  • Fleksibel og rimelig finansiering
  • Tilstandsrapport og kjent servicehistorikk
  • 24 dagers bytterett
  • Enkelt innbytte – få rask prisvurdering

– Vi går den ekstra mila og ønsker å gjøre alt for at kunden skal være fornøyd. Det er trygt å kjøpe bruktbil hos oss, understreker Yttregaard.

På jakt etter ny bruktbil til sommeren? De mest populære modellene forsvinner raskt på markedet.