I år er det mange som har byttet ut sydenferien med en ferie i eget land – og da er bilen et yndet framkomstmiddel.

Skal man på bilferie med familien, er det en del ting man kan gjøre for å sikre at reisen blir både tryggere og mer bekvem. Det vet de ansatte på Bil i Nord mye om.

– Skal man på bilferie, er det en hel del ekstrautstyr man kan vurdere, for å få en enda bedre tur, sier salgssjef ved Bil i Nord Svolvær, Viggo Henningsen.

Her er hans utstyrstips for en smidigere bilferie:

  • 1: iPad-holder for baksetet. Holderen fester iPaden til nakkestøtten til setet foran, og kan vinkles til ønsket stilling. I tillegg gir den dere muligheten til å lade en telefon samtidig. Holderen er kollisjonstestet, og oppfyller Volvos strenge sikkerhetskrav. Dette holder barna opptatte, da de kan se på sine favoritter underveis på reisen.

ipad-holder

  • 2: Sykkelstativ. Satser du på en aktiv ferie? Da kan det være fint å ha med seg sykler! Stativet festes enkelt på bilens hengerfeste.

 

  • 3: Hundesele. Er familiehunden også med på tur, er det greit med en hundesele. Den festes direkte til bilens sikkerhetsbelte med hurtigkobling. Selen er vattert og komfortabel, og holder hunden i ro i baksetet. Et annet alternativt er å ha en hundegrind i bagasjerommet.

Hundesele

  • 4: Nedfellbart armlen i baksetet med koppholder og oppbevaring. Her kan det lagres små gjenstander, samt holde på plass drikkeflasker eller beger. Denne kan også brukes som bord for kortspill, tegning etc.

 

  • 5: Beskyttende stålgitter. Et beskyttende stålgitter skaper en sterk, betryggende barriere mellom lasterommet og passasjerene dine. Det er lett å installere og fjerne, og forhindrer at last eller kjæledyr kastes frem hvis du trenger å bremse raskt. Et alternativ til stålgitter er beskyttelsesnett i nylon.

Sikkerhetsgitter

  • 6: Multimedietilkobling. Med multimedietilkobling kan du spille av musikk, lydbok, podcaster eller annet fra smarttelefon over bilens stereo. Perfekt for å underholde små og store passasjerer underveis.

 

  • 7: Navigasjon. For å gjøre turen så enkel og smidig som mulig. Navigasjon hjelper deg med å holde deg oppdatert på bensinstasjoner, spisesteder, overnatting etc. langs veien. Her kan du også finne fram til ladestasjoner, om det skulle være aktuelt.

 

  • 8: Lastesikringsnett. Et praktisk stoffnett som hindrer at lasten beveger seg rundt i bagasjerommet. Laget av et elastisk materiale som gjør det enkelt å laste inn bagasje under nettet.

Nett

  • 9: Takboks. Skulle du ha bruk for mer plass til bagasje, anbefales en takboks.

 

  • 10: 12-volts uttak for baksetet. For å gi strøm til mobiler, nettbrett og liknende.

 

– Dersom det er noen som skal på bilferie, og lurer på hvilket ekstrautstyr vi kan tilby, er det bare å ta kontakt, sier Viggo Henningsen.

– Vi i Bil i Nord hjelper gjerne til for å skape en best mulig bilferie for kundene våre!

Finn din lokale Bil i Nord-forhandler her!