De fleste har nok kjent på den lille usikkerheten som sniker seg inn når barna i huset kommer og spør om å låne bilen. I mange tilfeller er høy fart årsaken til alvorlige trafikkulykker, og som et ledd i Volvos fokus på sikkerhet har Volvo de seneste år lansert rød nøkkel.

Ekstranøkkelen som gir deg muligheten til å begrense enkelte innstillinger slik at du trygt kan låne ut bilen.

– Mange i dag kjøper biler for mange hundre tusen og gjerne biler med mange hestekrefter. Når man da låner ut bilen til barna i huset er det viktig å ha fokus på sikkerhet både for barna og bilens skyld, sier salgssjef i Bil i Nord, Tom Karlsen.

Les også: Her er bilen som blir Volvos neste suksess 

RØD NØKKEL: Volvo er opptatt av sikkerhet og denne nøkkelen skal hjelpe deg med det.

Nøkkelens funksjoner

Rød nøkkel er en ekstranøkkel som ved bruk gjør det umulig for sjåføren å slå av bilens sikkerhetsfunksjoner, topphastigheten på bilen er satt til 120 km/t og man vil få opp hastighetsvarsling. 50, 70 og 90 km/t er forhåndsinnstilt. I tillegg er kan man også sette maksimumvolum på høyttaleranlegget, noe som er forhåndsstilt.

– For mange uerfarne sjåfører kan det være vanskelig å følge med på hva fartsgrensen er, med hjelp av hastighetsvarslingen vil du til enhver tid ha kontroll på fartsgrensen, sier Karlsen.

Les også: Bente og Gunnar: Det viktigste er en trygg bil

Volvos DNA

I mange år har Volvo hatt et sterkt fokus på sikkerhet og er en foregangsbedrift innenfor dette området. Det ligger i Volvos DNA å ha stort fokus på sikkerhet.

– Denne ekstranøkkelen gir kundene gode forsikringsbetingelser hos Volvia - som er Volvos egen forsikring og man slipper ekstradekningen for ung bruker (under 23 år). Prisen for rød nøkkel ligger på ca. 2000 kroner, så ser man på det økonomiske vil det også være en lønnsom innvestering for kunden, sier Karlsen.

Rød nøkkel kan kjøpes til følgende modeller:

  • XC90 og XC90 Twin Engine av årsmodell 2016 og senere.
  • S90, V90 og V90 Cross Country av årsmodell 2017 og senere.
  • XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine og S90 Twin Engine av årsmodell 2018 og nyere.
  • V60 av årsmodell 2019 og senere.

Bil i Nord har for tiden kampanje på en rekke nye Volvo-modeller. Klikk her for å se tilbudene.

Null-visjonen

«Biler kjøres av mennesker. Derfor er sikkerhet det grunnleggende i alt vi gjør hos Volvo.» sa grunnleggerne av Volvo. Disse verdiene forblir og i 2008 satt Volvo seg en visjon om at fra 2020 skal ingen omkomme eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo.

Det er heller ikke blitt tatt patent på «Rød nøkkel», da Volvo ønsker at dette skal være en funksjon som flere kan komme etter med, sier Karlsen.

Klikk her for å lese mer om «Rød nøkkel» her.