Salgsteamet hos Bil i Nord har plukket ut fem Volvo-modeller som passer perfekt til den nordnorske vinteren - enten du er på jakt etter en stor eller mindre bil:
 

 • Volvo C40 Recharge - elbil
 • Volvo V60 - ladehybrid med forlenget rekkevidde
 • Volvo XC60 - ladehybrid med forlenget rekkevidde
 • Volvo V90 - ladehybrid med forlenget rekkevidde
 • Volvo XC90 - ladehybrid med forlenget rekkevidde

Alle Volvos nyere modeller leveres med firehjulstrekk (AWD), og mange av modellene har høy bakkeklaring.

– Det er spesielt viktig med firehjulstrekk i bratte bakker og på dårlig brøytet vei. Med firehjulstrekk kommer du deg fram der du ønsker, selv når kjøreforholdene er utfordrende, sier bilselger Kenneth Martiniussen hos Bil i Nord Mo i Rana.

Forvarm bilen via app

Volvos egen app – Volvo On Call – er et must om vinteren.

– Med appen kan du sette på varmen i bilen, slik at du kan sette deg inn i en isfri og oppvarmet bil – og dermed kjøre avgårde med én gang. Du slipper også dugging på rutene, forteller Martiniussen.

Med varme i rattet og varme i setet er det ingen tvil om at det er komfortabelt å sette seg inn i Volvoen.

– Dette kan gjøres på to måter, enten går du inn i appen og starter varmen ei stund før du skal kjøre, eller så kan du forhåndsprogrammere oppvarming. Det er for eksempel smart hvis du kjører til og fra jobb på samme tidspunkt hver dag.

Les mer: Her er alle fordelene med Volvo On Call-appen

Helelektrisk bil

Volvo C40 Recharge er Volvos første bil som kun fås i helelektrisk drivlinje. Med firehjulstrekk, høy bakkeklaring og stilrent coupé-design, er dette en bil du kan glede deg til å oppleve!

– Volvo C40 bygges faktisk side om side med Volvo XC40 på Volvos fabrikk i Gent i Belgia. Begge bilene er bygget på samme plattform, og har samme batteri på 75 kWt, noe som i praksis gir deg hele 408 hestekrefter fordelt på de to elmotorene i bilen, forklarer Tom Karlsen, salgssjef for nye biler hos Bil i Nord Tromsø.

SPORTY: Volvo C40 er komfortabel og sporty å kjøre, mener Andreas Løvland.

Volvo C40 er sporty og komfortabel 

Kunde Andreas Løvland kjører til vanlig en Volvo XC40, men lot seg imponere av "broren"!

– Jeg kjører Volvo XC40, og har gjort det siden påsken. Designet på C40 oppleves mer sporty, og jeg kunne godt tenke meg å bytte, sier kunde Andreas Løvland, som har testet den nye modellen hos Bil i Nord Tromsø.

– Man sitter veldig fint i bilen, og det er veldig god respons. Kjøreopplevelsen er mye mer sportslig. Jeg er veldig fornøyd med å kjøre elbil, og jeg kjører veldig rimelig, forteller Løvland.

En designperle med piksellys

Selv om de to bilene på mange måter er brødre, så er det allikevel noen forskjeller. Den mest åpenbare er det nye designet.

– Den nye modellen heter Volvo C40 Recharge, og C-en står for Coupé. Det vil si at taklinjen skrår mye mer ned mot bakparten på bilen. Dette gir den nye modellen et veldig sporty og muskuløst utseende. Samtidig ser bilen veldig elegant ut med en slik bakpart, mener Karlsen.

Dette gjør at bilen naturligvis skiller seg litt fra sin bror, Volvo XC40.

– Den nye taklinjen gjør at du få litt mindre bagasjeromsplass, sier Karlsen.

– Men bagasjerommet er fortsatt veldig romslig med sine 413 liter, noe som skal passe for de aller fleste av oss.

I tillegg til det nye designet på eksteriøret, er også de avanserte frontlyktene på Volvo C40 helt nye. De nye lysene, som kalles piksellys, har hele 84 individuelle LED-pærer, eller piksler, som kan blende ut for fem motgående kjøretøy samtidig.

– Dette er den første Volvoen som har disse lysene. Også baklyktene er helt nye, og også disse har LED-teknologi, forteller Karlsen.

Sikker vinterbil

Med firehjulstrekk, høy bakkeklaring, oppvarmet bil og ekstra lys - skal alt være klart til å kjøre trygt av gårde.

C40: – Den nye taklinjen gjør at du få litt mindre bagasjeromsplass, sier Karlsen. – Men bagasjerommet er fortsatt veldig romslig med sine 413 liter, noe som skal passe for de aller fleste av oss.

– Volvos biler har i tillegg en rekke assistenter som hjelper til, spesielt når det er glatt og mørkt. Volvo setter sikkerheten i høysetet, og er laget for nordnorske forhold.

Alle vintermodellene har følgende utstyr:

 • Komplette vinterhjul
 • Infotainment og navigasjon
 • Premium lydsystem
 • Adaptiv cruisecontrol med førerassistent
 • Oppvarmet ratt
 • Nøkkelløs adgang og start
 • Elektrisk bakluke m/fotsensor
 • Volvo On Call med bl.a start kupèvarme fra mobil
 • Din egen personlige servicetekniker.