– Vi er som en familie, og vi har en eier som er sterkt engasjert i drifta og opptatt av folkene som jobber her. Ja, vi skal jobbe, men vi skal også bry oss om de som jobber her.

– Vi er nok litt løse i snippen og som vi sier: Vi tror på Nord-Norge. Bil i Nord ønsker å være en betydelig aktør i bilbransjen i nord også i fremtiden, sier Svendsen.

Samler IT-ansvaret på ny leder

Siden Thor Drechsler & co startet Bil i nord i 1996 har selskapet vokst til å bli Nord-Norges største bilforhandler. Selskapet nærmer seg 2 milliarder kroner i omsetning, selger 4000 biler i året og har over 250 medarbeidere.

Det betyr selvsagt mye data, IT-drift og mange digitale muligheter. Og nå skal selskapet organisere dette ansvaret inn under en helt ny lederstilling.

Les stillingsutlysningen her

Frem til nå har disse oppgavene ligget ute i organisasjonen, men den nye IT-ansvarlige vil nå få hele ansvaret for alt av data, drift og utvikling.

– Vi har vokst gjennom 26 år, gradvis tatt nye steg. Bil i Nord er en profesjonell og veldrevet organisasjon. Samtidig har IT-strategien vår blitt litt til underveis. Nå skal vi jobbe mer strategisk med dette også, sier Jan Hugo Svendsen.

Les også: Frank Johnny, Geir og Jan Ove har jobbet med Volvo i over 100 år

Fra drift til digital transformasjon

IT-ansvarlig vil få et overordnet ansvar for drift og leveranser fra eksterne. Konsernet har ingen egen IT-avdeling, men får levert dette fra ulike leverandører.

Men en ting er drift, som er viktig nok. Enda mer interessant er kanskje mulighetene for oppside – gjennom digital utvikling og innovasjon.

Du som får oppdraget, vil få hovedansvar for selskapets digitale transformasjon, fra strategi til gjennomføring.

Hvordan kan teknologien gjøre alt fra verkstedbesøk til bruktbilhandel enda bedre for kundene, mer effektivt – og til syvende og sist mer lønnsomt?

Ikke bare for Bil i Nord, men også for kundene.

– Her handler det ikke nødvendigvis om å revolusjonere alt vi gjør. Men kan vi gjøre veldig mange ting 1 prosent bedre, blir det ganske mye forbedring til slutt, illustrerer Jan Hugo Svendsen.

Søker gjerne et talent

Når selskapet nå jakter ansvarlig for IT, er det ingen lang liste med 15 punkter over kvalifikasjoner, sertifiseringer eller mastergrader som står i stillingsutlysningen.

– Drømmekandidaten kan gjerne være ung med en ekstrem lyst til å få til noe. Vi tar gjerne imot et talent.

– Et talent som vil jobbe hardt. Det er mye viktigere enn at du skal kunne så forferdelig mye komplisert. Uansett hvilken utdannelse du har, så er sjansen stor for at det du har lært på studiet allerede er gått ut på dato. I denne jobben må du alltid sørge for å tilegne deg den riktige kunnskapen, løpende, sier Svendsen.

Samtidig understreker han at IT-kompetanse selvsagt er nødvendig. Men om du er selvlært, sivilingeniør eller systemarkitekt, er han ikke så opptatt av.

Les om kvinnene i Bil i Nord: – Vi elsker å knuse fordommer!

Vil ha deg i Svolvær

Forståelse for og kunnskap om bil kan også være en fordel – eller i hvert fall interesse nok til å tilegne seg denne kompetansen.

– Og for den rette kandidaten: Her er det gode vilkår?

– Vi er en solid bedrift med finansielle muskler. Folk får som fortjent hos oss, og til den beste kandidaten kan vi tilby konkurransedyktige vilkår, sier Jan Hugo Svendsen.

Den rette kandidaten bør helst også jobbe fast fra Svolvær, understreker han:

– I utgangspunktet ønsker vi en leder som er fysisk til stede her. Men å finne den riktige kandidaten er selvsagt det viktigste.

Ønsker du å søke på stillingen? Les mer her