Adrian Thomassen vant Bil i Nords Facebook-konkurranse og fikk være med på BMW xDrive Experience 2017 på Golsfjellet.
Se video fra rallybanen!

For å delta måtte han gi en begrunnelsen for hvorfor han ønsket å dra: «Æ vil, tok nylig ut en BMW 320d x-drive fra Bil i Nord tromsø! Å har så lyst til å være med å lære mere om x-drive systemet, å få testet andre BMW-modeller og pushet bilene litt å få se hva di er gode for».

Adrian Thomassen vant drømmedag

– Jeg vinner aldri slike konkurranser, så jeg holdt på å ikke melde meg. Det var egentlig en annen som vant, men han kunne ikke dra, og så ble jeg trukket ut, sier Adrian Thomassen.

Sjekk Bil i Nords BMW-kampanje!
 

Kjørte i 120 km/t

På Golsfjellet ventet BMW-kjører Maxime Martin og en rekke ulike BMW-er.

– Jeg fikk sitte på med Martin. Det er en opplevelse jeg sent vil glemme. Han ga full gass og kjørte i 120-130 gjennom svingene. Jeg satt ved siden av ham og var kartleser, men han hørte ikke på meg da jeg ropte brems, ler Adrian.

Vant drømmedag

– Jeg fikk en instruktør ved siden av meg, og kjørte langt utenfor min egen komforsone. Jeg måtte gi full gass, og jeg kjørte i 100 rundt banen. Da vi var ferdig var jeg søkksvett, forteller Adrian.
Senere fikk han teste selv.

Salgssjef og vinner

– Vi fikk kjøre med alle bilene på isbanen. Jeg likte aller best 330i, 2017-modellen. Det er samme bil som jeg har, bare større motor og at det er bensinmotor. Det var et enormt trykk i bilen når jeg ga gass og lyden av motoren var utrolig, sier 20-åringen.

Les også: Martin sparer 30.000 kroner i drivstoffutgifter

Thomassen betegner seg som en BMW-entuasiast, og han har nå sin tredje BMW. Til daglig jobber 20-åringen i Pedersen brøyting.

– Jeg er glad i kjøretøy, og holder på å ta lastebilsertifikat. Jeg må bare vente til jeg er 21 år for å kjøre opp.
 

Testet firhjulstrekk

Totalt var det 34 i Bil i Nord-følget som deltok på BMW xDrive Experience. Alle fikk prøve de nye modellene fra BMW og kurs i avansert kjøreteknikk på glatt underlag.

– Vi fikk teste ut firhjulstrekksystemet, og se hvordan bilen fungerer i et ekstremt miljø. Det var artig å kjøre på bane og utfordre seg selv. Vi fikk også prøve terrengkjøring. Alle x-bilene justerer alt selv. Du setter bilen i en hastighet, og så bremser den selv. På en vanlig bil så låses hjulene når du bremser, og da seiler bilen. Dette er et system som gjør at bilen bremser selv, og da låses ikke hjulene, sier salgssjef Håvard Larsen for BMW hos Bil i Nord Tromsø.
 

Lansert ny 5-serie

I forrige uke ble den nye 5-serien til BMW lansert.

– Den nye 5-serien er en 7-serie i miniatyr. Bilen er lettere og det er en rekke nye funksjoner. Blant annet kan man styre lyden og telefonen inne i bilen med kun en håndbevegelse, sier Larsen.

5-serien kan også parkere selv, og i tillegg har du kamera 360 grader rundt bilen.

– Nytt er også et adaptivt understell der et kamera i fronten filmer hvordan bakken foran bilen er, og understellet justerer hvor myk eller stiv bilen skal være. Hvis det for eksempel er mange svinger, så stiver bilen seg mer opp, slik at det skal være behagelig å kjøre.

Bilen kommer også med sving på begge akslinger, som gjør at filskifter går mye raskere.

– Dette er en bil med mye lekenhet, samtidig som den tilbyr mye komfort.