J.M. Hansen har kjøpt to Ford Transit Custom L2 med automat, som er en nyhet på disse bilene, i tillegg til at de også kan kjøres manuelt ved behov. Den tredje varebilen er en Ford Transit Connect 120 HK også med automat. Alle modeller i Transit-parken til Ford kan nå leveres med automat.

Rune Karlsen, Ole Kristian Lium, Claudio Vargas og John Harry Johansen– Totalt i JM Hansen har vi 70 varebiler. Disse begynner å bli gamle, og vi er nå begynt arbeidet med å bytte dem ut. Vi har tidligere vært fornøyd med Ford, og valgte det merket denne gang, sier avdelingsleder service Rune Karlsen i J.M. Hansen Installasjon AS.

Han forteller at varebilen er elektrikerens viktigste verktøy. Alle elektrikerne har egen bil, som de jobber ut fra.

– Det er tre lykkelige montører som skal få hver sin nye bil. Vi bytter ut de eldste og dårligste bilene, og framover skal vi bytte ut hele bilparken vår, sier Karlsen.

Les også: Stig digger sin nye arbeidsplass på fire hjul 
 

Innredning tilpasset elektrikerjobben

Det er ekstra viktig at bilen er driftssikker og at det elektrikeren ellers trenger av utstyr til jobben er tilgjengelig.

Alle de nye bilene er levert med full elektrikerinnredning. Det betyr skuffer, skap og hyller til verktøy og utstyr.

– Det er viktig for oss at alt utstyret ligger trygt og ikke slenger rundt i bilen. Det gir en ekstra sikkerhet for sjåføren, samtidig som det er mye enklere å ha et system på utstyr og verktøy. Det gjør jobben enklere, sier Karlsen.

Les også: Sjekk den tøffe pickup-en – den er verdens nordligste!
 

Leasingavtale inkluderer service

Alle tre bilene er kjøpt hos Bil i Nord på Skattøra i Tromsø, og de er selvsagt foilert med elektrikerselskapets logo og tjenester: ”Dedikert og kompetent” er firmaets motto. Disse bilene skal kjøres i Tromsø, selv om selskapet også har avdelinger på Storsteinnes og Svalbard.

Alle bilene har full elektrikerinnredningVarebilene er leaset gjennom Bil i Nord, som inkluderer en serviceavtale.

– Vi er fornøyd med å ha en lokal partner som server oss, og som sikrer at vi bilene ruller til enhver tid. I avtalen ligger lånebil dersom vår bil skal på service eller verksted, sier Karlsen.

Salgssjef næring Roar Jensen hos Bil i Nord forteller at leasingavtalen kan inkludere både service, drivstoffkort, alle gebyrer og forsikring, slik at kunden får kun én faktura på alt som betales månedlig. Dette heter Multioption, og kunden kan velge fra dette hva den ønsker i avtalen.
 

Komfort i varebilen

Ford har flere varebil-modeller, og har de siste årene oppgradert bilene til en høyere standard.

– Ford har flyttet personbilen inn i en varebil, hva gjelder teknologi og komfort. Disse varebilene leveres blant annet med adaptiv cruisekontroll, navigasjon og ryggekamera, sier Jensen.

Ford Transit Han opplyser om at alle varebilenes innredning kan spesialtilpasses til den enkelte bransje. Bil i Nord kan også levere biler med mindre utstyr og lavere priser, alt etter kundens ønsker og budsjetter.

Ønsker du å lease firmabil? Ta kontakt med Bil i Nord for et godt tilbud på alle Ford varebiler (Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom og Transit 2T)