Som liten og nett bil – med automatgir – er Ford Transit Connect den perfekte varebilen for bedrifter i byen. I tillegg holder komforten også til lange turer på landeveien.

– Bilen er så lekker at de ansatte “slåss” om å få bruke den – og synes den er mye bedre å kjøre enn de bilene de kjører privat, sier daglig leder Stig Mortensen ved Esso Tromsdalen.

Bedriften byttet etter nyttår ut den gamle varebilen – en Opel Vivaro – med en Ford Transit Connect.

– Det handlet om komfort, bruksanvendelighet, pris og sikkerhet. Jeg så på flere biler, men da jeg fikk prøvekjøre Connect var valget enkelt, sier Stig Mortensen.

Han liker både utseendet og den gode funksjonaliteten.

– En varebil er i dag noe helt annet enn det var for noen år siden. Det er god komfort, og man kan for eksempel få ekstrautstyr som forvarmer, som gjør at bilen er varm når jeg skal ut og kjøre om morgenen. Jeg angrer heller ikke på at vi valgte automatgir, sier stasjonssjefen.
 

Frakter dekk i varebilen

Han skjelte også til kollisjonstesten fra NCAP, der Ford Transit scoret best.

Fra lokalene i Tromsdalen driver Mortensen også dekkhotell, og det er i den forbindelse at varebilen er i mest bruk.

Stig Mortensen– Vi frakter mye dekk, og vi er også begynt med hjemmeservice. Det betyr at vi kommer hjem eller til jobben og skifter dekk mens du gjør det du skal. Du slipper å ta deg fri fra jobb for å skifte dekk, sier Mortensen.

Lasterommet på den nye varebilen er kvadratisk og praktisk. Bak skilleveggen er det 3,6 kubikkmeter som tåler en tyngde på rundt tonnet.

Stig Mortensen har lagt en matte i dørken, han ønsker å holde bilen så ren og fin som mulig. Det er også forbud mot å røyke eller spise is i bilen.

– Vi tar godt vare på den, sier Mortensen. Bilen er ny, men snart kommer også reklame på bilen. Da er det ekstra viktig at man har en bil som ser fin ut, sier han.
 

God sittekomfort

I tillegg liker han flere av bilens funksjoner. Man kan for eksempel programmere bilen inn, slik at bilen ikke kjører raskere enn innstilt hastighet eller begrensning på kjørelengde.

God sittekomfortBilen kan åpnes bakfra, men det er også mulig å få en skyvedør på siden.

Stig Mortensen forteller at selskapet valgte å lease varebilen.

– Det var det mest gunstige for oss. Vår leasingperiode varer i 5 år, og etterpå har vi tenkt å kjøpe bilen ut, sier Mortensen.