Etterspørselen etter hotellplass for bildekk har eksplodert de siste årene.

Stadig flere har dårlig plass til å lagre hjul i garasjen eller i en bod. Plassen er mindre, mens for mange så har hjulsettene økt i størrelse.
– Etterhvert har folk oppdaget de mange fordelene det er med å ha dekkene på hotell, og selv dem med små biler velger å ha dem her, sier dekkhotell-sjef Kennet Johnsen.

I tillegg til oppbevaring betyr også dekkhotell at noen “hotellverten” skifter dekkene, i tillegg til rengjøring, kontrollsjekk og forsikring.
– Rengjøring av dekk og felger er viktig for hjulenes holdbarhet. Vi kontroller også mønsterdybde, lufttrykk og ser etter eventuelle skader, sier Johnsen.

Øker antall “senger”
Bil i Nord tilbyr dekkhotell på alle sine avdelinger, og i Tromsø øker de nå kapasiteten fra 2.000 til 9.000 dekk.
– Vi øker med 400 prosent, og får nå plass til 2.200 hjulsett. Kapasiteten vår var sprengt, og vi hadde ventetid, men nå kan vi ta imot alle.

Kenneth Johnsen viser rundt i den kjølige hotellhallen, hvor det er satt opp nye reoler.
– Nå utnytter vi plassen bedre. Alle radene har eget nummer og alle hyllene en egen bokstav, så det er lett å finne fram til det aktuelle hjulsettet, forteller Kennet

Skor seg for ny sesong
Det er to hektiske uker om våren og høsten hvor “alle” kommer for å skifte dekk. Derfor utvider Bil i Nord på Skattøra i Tromsø også til tre bukker for hjulskift ved inngangen til dekkhotellet.
– Alle bilkjøpere på Bil i Nord får tilbud om et halvt år med gratis dekkhotell, og når det er behov for nye dekk, så kan vi gi en god pris på det også, sier Kennet Johnsen.