Langrennsløperen fra Tromsø skiklubb stiller på startstreken i sprint klassisk fredag, skiathlon lørdag og teamsprint skøyte søndag. Hun er en av åtte utøvere som er tatt ut på det norske laget.

– Dette er viktige testkonkurranser foran OL 2018, sa landslagssjef Vidar Løfshus til norsk presse før helgen, og understreket at det er utøvere som har prestert godt i verdenscupen som reiser til Sør-Korea.
 

Håper på høyt nivå

Selv gleder Anna seg mest til fredagens løp.

– Klassisk sprint er min favorittdistanse. Det er en ære for meg å representere Norge, og det er noe jeg alltid har drømt om, sier Anna.

Hun er fortsatt spent på hvilke konkurrenter hun får i løypa.

– De aller beste på det norske landslaget lader opp til VM og drar ikke, men jeg håper at det er et høyt nivå på dem som stiller fra de andre nasjonene. Hvis jeg gjør det godt her, så åpner det for flere muligheter til å gå verdenscup, forteller Anna.
 

Takker støttespillerne

Anna Svendsen er med i Team Veidekke Nord-Norge og går for Tromsø skiklubb langrenn. Hun er utdannet sykepleier, men har det siste året jobbet lite for å kunne satse på heltid som skiløper.

– Jeg hadde ikke hatt muligheter eller råd til å satse uten sponsorene mine. Uten bil hadde jeg ikke kommet meg til og fra trening, til lokale skirenn, sonerenn eller kretsrenn – og heller ikke til Finland – dit jeg må for å finne snø i november. Jeg er glad for avtalen med Bil i Nord, for jeg hadde ikke klart meg uten bil, sier den talentfulle skiløperen.

Hun kjører en Volvo V40, som er en liten og sikker bil.

– Det er en passelig størrelse for meg og mine behov. På det meste har jeg klart å få plass til 15 ski i skiboksen. Det er godt å vite at jeg kjører en trygg bil når jeg kjører rundt på vinterføre i Nord-Norge og Finland, sier Anna.

Bilen brukes også til å profilere hennes andre støttespillere.

Les også: Oda (21) leaser bil i stedet for å eie  
 

Bedre resultater

Skiløperen mener selv at med økt treningsmengde og bedre kvalitet på alle økter har ført til bedre resultater denne sesongen enn tidligere.

– Jeg har satset i mange år, og tror nok at jeg nå får igjen for mye trening tidligere år. I tillegg har prioritert litt annerledes i år. Jeg jobber ikke like mye, som betyr at jeg får tid til mer hvile og dermed mer overskudd til trening. Jeg har også gjort noen små endringer i selve treningen, med blant annet mere spenst, hurtighet og styrke som ser ut til å ha hatt effekt.

Nå står hun foran en helg med løp som er større enn det hun vanligvis går.

– Jeg går glipp av NM, men det er større å få gå verdenscup og representere Norge, så det er verdt det, sier Anna.

Klikk her for å se Bil i Nords kampanjer på Volvo!