På sensommeren kommer stasjonsvognen Volvo V90, som skal erstatte den trauste forgjengeren V70.
– Stasjonsvogner har vært Volvos varemerke i alle år. Den nye designen er elegant og vi er nå klare til å ta opp konkurransen med både BMW og Audi. Ikke minst fordi bilen får en rimelig startpris på 469.000 kroner, sier salgssjef Volvo Tom Karlsen hos Bil i Nord.

Nå nødbremser Volvo for elgen
Volvo har utstyrt den nye V90 med halv-automatisk Pilot Assist. Den fungerer fra 0 til 130 km/t og holder avstanden til bilen foran, styrer bilen rett i veibanen og nødbremser dersom et barn, en syklist eller en elg kommer brått ut i veien uten at du reagerer.
– Bilen er ikke helt selvkjørende ennå. Du må fortsatt holde hendene på rattet og være våken. Men  systemet hjelper deg til avslappet og komfortabel kjøring. Volvo satser knallhardt på sikkerhet, og det betyr at de gjør alt for at de som sitter inne i bilen skal komme uskadet fra en ulykke, sier Tom Karlsen.

Også sikkerheten er blant verdens beste. Den større XC90 ble kåret av EuroNcap til verdens sikreste bil i 2015. V90 skal holde samme standard.

Skandinavisk, elegant design
Volvo har i mange år hatt et stempel på en traust gammel “gubbebil”. Det stempelet mener salgssjef Tom Karlsen nå kan parkeres.
– De nye modellene har en klar skandinavisk design. Volvo oppleves nå som et premium-merke, ikke bare på grunn av sikkerheten og at det er en svært god bil, men også på grunn av designet. Man har i mange år sagt at man skal være best på sikkerhet, men nå er Volvo også blant de beste på design, sier Tom Karlsen.

Han ser at stadig flere unge folk trekkes mot de nye modellene, ikke minst på grunn av den sporty utseendet.
– Jeg fikk en wow-følelse da jeg satte meg inn i bilen. Det var nesten som om jeg kledte bilen på meg, sier salgssjefen hos Bil i Nord.

Miljøvennlig bil
Bilen er spekket med ny teknologi, ikke minst for å skape mer miljøvennlige biler.
– I 90-serien går Volvo bort fra 2,4 liters motorer og til 2 liters med fire sylindere. Fordelen er at man får ned vekten, og det blir mindre utslipp. Til vinteren kommer også V90 og S90 som hybrid, der man også kan kjøre på el, sier Tom Karlsen.