Bilselger Øystein Mohus hos Bil i Nord Bodø selger stadig flere elektriske varebiler, og det er modellen Renault Kangoo som håndverkere i byen har lagt sin elsk på. I tillegg til lave driftskostnader, kan du få statlig støtte for både innkjøp av bil og lader.

– En Renault Kangoo utløser støtte fra Enova på 20.324 kroner, og det kan skrives av over tre år. I tillegg har Renault en kampanje hvor det trekkes fra 35.000 kroner. I tillegg kan du få 5000 kroner i støtte fra Enova til å kjøpe lader. Du kan dermed spare over 50.000 kroner.

Renault Kangoo elektrisk varebil Virksomheter eller firmaer som kjøper ny elektrisk varebil kan søke om økonomisk støtte fra Enova. Det er et statlig foretak som er opprettet for å bidra til omlegging av energibruk og energiproduksjon.

– Det er helt klart mye å spare i driftskostnader ved å velge nullutslippsbiler. Man får halv pris på bompengeringen, ferger og vegavgift. I tillegg sier alle kundene mine at de ikke merker noe på strømregningen.

God rekkevidde

På samme måte som med ordinære personbiler har rekkevidden på elektriske varebiler også blitt bedre.

– Kangaroo har en rekkevidde på opptil 230 kilometer og alle våre kunder forteller at det holder i massevis når man jobber i byen. Batteriet er på 33 kWh, og en tilleggsvarmer sørger for at rekkevidden er lengre når det er kaldt, forteller Mohus.  

Mye lavere utgifter

Renault Kangoo elektrisk varebil Bodø håndverker I likhet med privatpersoner vil også virksomheter oppleve at den daglige kostnaden ved å bruke en elektrisk bil er betydelig billigere enn tradisjonelt drivstoff.

– I løpet av en arbeidsdag er det mange småturer til og fra kunder og lager. Selv om turene ikke er så lange, så koster det å fylle drivstoff. Mine kunder forteller meg at de ikke merker ladingen på strømregningen. I tillegg er selvfølgelig serviceutgiftene til en el-varebil merkbart lavere. Hvis man også trekker fra kostnader til bompengering, ferger og mindre veiavgift, er det mulig å spare mye.

Sjekk kalkulatoren selv: Oppgi årlig kjørelengde og se sjekk hva den årlige drivstoffutgiften blir for din bedrift.
 

Godt for miljøet

I tillegg skal man ikke glemme de miljømessige fordelene ved å bruke elbil. En elektrisk varebil betyr mindre utslipp, mindre forurensning og mindre støy.

Renault Kangoo elektrisk varebil lasteplass håndverker – Det betyr for eksempel at du kan være ute og kjøre på kveld eller natt uten å forstyrre noen.

– Dette er en varebil som passer perfekt for deg som driver en mindre bedrift, enten du er elektriker, rørlegger eller snekker. Bilen er pålitelig, lettkjørt og det er enkelt å laste varer av og på. Kangoo er også enkel å innrede slik at den passer til dine behov, sier Mohus.

Sjekk Bil i Nords kampanje på den elektriske varebilen Renault Kangoo Z.E. (Zero Emission).