Den urbane SUV-en Volvo XC40 er ventet å bli en ny storselger og henvender seg til en yngre og mer urban målgruppe enn sine større søskenbarn – XC60 og XC90.

Modellen har flere nyheter ved seg, både i forhold til teknologi, produksjonmetode og måten bilen distribueres og selges på.

Interessen var derfor stor da bilen var på lanseringsturné og Bil i Nord kunne vise fram et eksemplar i fargen Amazon Blue med hvitt tak.

Se video:

Større enn man tror

Volvo XC40 avduketTil tross for bilen kompakte ytre oppleves den som overraskende romslig innvendig. Den har god plass til fire voksne, og et romslig bagasjerom.

– XC40 er laget for nordnorske forhold, og er en god bil både for by- og landkjøring. Den har god komfort og det er lite støy innvending, samtidig som den ligger stabilt på veien og har den beste sikkerheten som Volvo er kjent for, sier salgssjef Tom Karlsen i Bil i Nord.
 

 

 

Noen høydepunkter på nye Volvo XC40:
 

 • Det eksklusive lydanlegget Harman Kardon Premium Sound har 13 høyttalere som gir deg en nydelig balansert og kraftig lydgjengivelse.
   
 • Romslig bagasjerom i XC40Med et volum på 479 liter opp til toppen på nakkestøttene i baksetet er bagasjerommet til Volvo XC40 et av klassens aller største.
   
 • 360˚-kameraet viser deg bilen og omgivelsene i fugleperspektiv og gjør parkeringen enklere.
   
 • Volvo XC40 er full av brukervennlig teknologi: Fra senterdisplayet med brukervennlig berøringsskjerm til instrumentpanelet med høy oppløsning og stemmestyring som forstår vanlig tale – teknologien er der for å gjøre det enkelt. Det oppleves like naturlig som å bruke telefonen.
   
 • City Safety – standard på alle Volvo XC40 – er som å ha en annenfører som passer på for deg. Systemet registrerer andre kjøretøyer, fotgjengere, syklister og store dyr forut og varsler deg hvis en kollisjon er nært forestående. Hvis du ikke reagerer i tide, bremser det automatisk for å hjelpe deg å unngå eller begrense skade ved en kollisjon.
   
 • Run-off road Mitigation bidrar til sikkerheten ved å holde bilen på veien. Denne innovasjonen registrerer om du er i ferd med å kjøre av veien, og bruker myke styreimpulser og om nødvendig bremsestøtte for å styre bilen tilbake i kjørebanen.
   
 • Pilot Assist gjør bykjøring mindre stressende. Denne funksjonen opprettholder automatisk farten og avstanden til bilen foran og gir myke styreimpulser for å holde bilen midt i kjørefeltet.