Av og til gjør livet noen krumspring. Du finner deg kjærest, du gifter deg og du får barn. Kanskje skiller du deg og finner deg ny kjærest, og dermed dukker det opp enda flere barn som også skal få plass i bilen din.

Leasing av bil er et godt alternativ dersom du ønsker å vite nøyaktig dine månedlige kostnader for bil, men hva gjør du da om du har leaset en bil, og plutselig ser du at du trenger en annen type bil enn den du tegnet avtale om?
 

Finner ny bil

Leasing betyr kort fortalt at du leier en bil i et gitt periode, før bilen leveres tilbake til forhandler. En «normal» leasingperiode er tre år. Nord-Norges største bilforhandler, Bil i Nord, åpner opp for å gjøre endringer i avtalen underveis.

Les også: Her får du svar på alt du lurer på om leasing

– Bilbehovet ditt kan endres mange ganger i løpet av en leasingperiode, og vi er fleksibel og vil forsøke å finne en løsning som både kunden og vi er fornøyde med og kan leve med, sier avdelingsleder Frode Holand i Bil i Nord i Bodø.

Holand forteller at det ikke er mange som kommer for å få endret avtalen sin, men noen opplever at livet endrer seg i løpet av en leasingavtale, som gjør at behovet for en annen type bil oppstår.– Rent praktisk tar kunden kontakt med selger, og sammen prøve å finne en løsning. Det gjelder å finne noen som ønsker å overta den løpende leasingavtalen eller se om man kan kjøpe bilen ut av leasingavtalen, sier Holand.

Les også: Kom med ditt gamle vrak, og kjør hjem med en splitter ny Volvo
 

Kjenner alle kostnader

Han forteller at regelverket sier at hvis du skal si opp og avslutte en leasingavtale før avtaletiden, så er det en måneds oppsigelse og man må betale seks måneders leie.

– Vi går i dialog med kunden og er løsningsorientert. Hvis vi finner en løsning som både vi og kunden er fornøyd med, så gjennomfører vi den, sier Holand.

Stadig flere leaser bil, ikke minst fordi det gir en større trygghet og et oversiktlig kostnadsbilde.

– Kunden vet fra første stund hva bilen koster i måneden, inkludert finanskostnader og verdiforringelse. Hvis man har en leasingavtale som også inkluderer en serviceavtalen, har man det totale bildet for hele leasingperioden, sier Holand.

Bil i Nord feirer i år 20-årsjubileum og har en rekke biler på kampanjepris for leasing. Sjekk alle våre kampanjer her!