Salgssjefene i Bil i Nord fikk nylig se bilen for første gang.

– Det er en utrolig flott bil. Den er større enn jeg trodde den skulle være med hensyn til bagasjerom og plass inne i bilen. Det er en stor, liten SUV, sier salgssjef Viggo Henningsen i Bil i Nord Svolvær.
 

Passer nordnorske kjøreforhold

Bilen retter seg mot en yngre kjøpegruppe, men salgssjefen mener dette er en bil som passer mange.

XC40, rimelig prisklasse– Det er en ungdommelig bil, men den passer både unge og eldre. Det kan være alt fra en liten familie i startfasen til et eldre ektepar som også skal bruke bilen til å kjøre på hytta. Man sitter høyt og det er lett å gå inn og ut av bilen. Med høy bakkeklaring passer den også godt til nordnorske forhold, sier Henningsen.

Bilen har en bakkeklaring på over 21 centimeter og har mulighet til å dra henger eller vogn på 2,1 tonn.
 

Siste bil i XC-rekken

De siste årene har Volvo lansert en rekke nye modeller, som alle har blitt svært populære.

– XC40 er ikke en liten kopi av nye XC90 eller XC60, og Volvo sier at de ikke har laget en lillesøster eller en lillebror. Derimot er dette en nevø eller en niese. Bilen ligner på de andre bilene i ”familien”, men er ingen liten kopi. Man ser slektskapet, men bilen har en egen identitet, sier Henningsen.

Denne uken kommer XC40 på en snarvisitt hos noen av Bil i Nord-forhandlerne. Henningsen lover enkel servering og mulighet til å ta bilen selv i øyesyn.

Tirsdag 24. oktober Svolvær: 14-18

Onsdag 25. oktober Harstad: 14-18

Torsdag 26. oktober Tromsø: 08-16
 

Moderne design

Da bilen ble designet ble det gjort undersøkelser og tenkt på mange detaljer som det moderne mennesket trenger.

Volvo XC40 lansert i Milano– Det er blant annet laget et eget sted for lading av mobilen, og ellers er det mange fine oppbevaringsdetaljer i bilen. Man har for eksempel tatt bort høyttalerne fra dørlommen, slik at man kan sette ting der. Dørlommen er jo etterhvert blitt trang i mange biler.

Salgssjefen gleder seg til å få den nye Volvo-modellen på plass i butikken.

– XC40 treffer et segment som vi ikke har hatt representert tidligere. Selv om det er en liten SUV har den større plass og er mer moderne enn konkurrentene. Samtidig er sikkerheten vi kjenner fra større Volvo-modeller på plass, på dette området inngår Volvo ingen kompromisser.

Bilen leveres i første omgang med bensin- eller dieselmotor, men en hybrid og en helelektrisk versjon kommer senere.