Etter måneder med forventninger har noen av våre medarbeidere allerede sett bilen på en større ettermarkedkonferanse i Sverige. Videre er forventningene store til arrangementet som skal være i operaen i Oslo i mars. Der vil våre First Edition kunder få se bilen sammen med et utvalg av våre medarbeidere. Vi gleder oss!

Nye XC90 ble først solgt via Internett, med lansering onsdag 3. september i 2014. Det begrensede antallet på 1927 First Edition biler gjenspeiler 1927, året Volvo ble etablert.

Nye Volvo XC90 First Edition har syv seter, koster 1 000 000 kroner og det ble solt ca. 120 biler i Norge.
Det har tatt tre år å utvikle helt nye Volvo XC90. Bilen vil vise den nye retningen for kommende Volvo modeller. Alt er bygget på Volvo Cars egen Scalable Product Architecture, SPA plattform.

Helt nye Volvo XC90 starter på veiledende 725 000 kroner. Da kommer bilen med syv seter og er i utstyrsvarianten Kinetic med 190 hk dieselmotor, firehjulsdrift og åttetrinns automatkasse. Høyeste utstyrsnivå kommer med en 225 hk dieselmotor, firehjulsdrift, åttetrinns automatkasse og med et CO2-utslipp på ca. 152 g/km. Nye XC90 produseres på Torslanda utenfor Gøteborg.

Som et symbol på denne viktige dagen i Volvos 87 år lange historie, blir helt nye XC90 den første modellen med en ny og mer fremtredende logo, også kalt Jern merket. Jern merket og de T-formede “Tors hammer” EDRL lysene presenterer Volvos helt nye, karakteristiske designspråk for fremtidige modeller.

XC90 panseret har fått helt ny topografi, midtlinjen på bilen og de skarpe skuldrene som knyttes til de nye baklysene, er alle viktige designelementer som skal gjenspeiles i Volvo modeller fremover. Bilen kommer med en rekke hjulstørrelser, helt opp til 22 tommer.

Helt nye XC90 har fire sylinders Drive-E drivlinjer, som gir uovertruffen kombinasjon av ytelse og drivstoff effektivitet. Toppmodellen XC90 Twin Engine kombinerer en toliters fire-sylinders turboladet bensinmotor med en elektrisk motor, og gir uovertruffen kombinasjon av kraft og ren drift, med 400 hestekrefter og et CO2 utslipp på ca. 60 g/km.

Helt nye Volvo XC90 har en meget omfattende sikkerhetspakke og to større nyvinninger. En pakke som begrenser konsekvensene av utforkjøringer, og en som innebærer autobrems for kryssende trafikk.

I en utforkjøringsituasjon oppdager bilen hva som er i ferd med å skje, og forsetebeltene strammes slik at passasjerene holdes i riktig posisjon. For å bidra til å forhindre ryggskader, demper det energiabsorberende elementet mellom setet og seterammen den vertikale kraften som ryggen kan utsettes for når bilen får hard landing i terrenget.

I tillegg er dette den første bilen i verden med teknologi som automatisk bremser dersom føreren svinger ut mot møtende bil. City Safety er fellesnevneren for alle Volvo Cars autobrems funksjoner, og er standardutstyr i nye XC90. Autobrems omfatter nå kjøretøy, syklister og fotgjengere som krysser foran bilen. Dette er en av de sikreste bilene som noen gang er laget.

Vi gleder oss til å få vise frem bilene i våre anlegg våren 2015.