V70 har siden lanseringen vært Volvos storselger, og for mange har vært den foretrukne familiebilen. Produsenten har med jevne mellomrom lansert nye modeller av den populære bilen, men i år er endelig arvtageren – Volvo V90 – kommet på banen.

– Det har skjedd en enorm stor utvikling av bilen i de siste 20 årene, på design og utseende, drivstoff, motor, men ikke minst på sikkerheten, sier bilentusiast Per Ivar Andersen som til daglig jobber som selger hos Bil i Nord.

Les også: Paal kjøpte drømmebilen uten å ha prøvd den først
 

Bilen bremser selv

Det nordnorske bilkonsernet feirer i år 20-årsjubileum, og da er det spennende å se på hva som har skjedd med bilens utvikling gjennom disse 20 år.

– Den største forandringen er økt sikkerhet. I dag kan Volvo V90 stanse for andre biler, fotgjenger og store dyr. Sjåføren kan slippe rattet og bilen følger selv merkingen på veien. Hvis uhellet er ute, så ringer også bilen selv opp en alarmsentral. Dette er enormt betryggende, sier Andersen.

I løpet av disse 20 årene har også Volvo gått bort fra det «firkantede» designet.– De siste modellene fra Volvo har en moderne design, som gjør at bilene konkurrerer i klassen for best design. Interiøret er også helt annerledes, og man har en stor touchskjerm på dashbordet. Lysene er også led, og frontlyktene er Thors hammer, sier Andersen.

Les også: Øyvind fra Nord-Norge har utviklet de nye Volvo-bilene
 

Fra diesel og bensin til el

En annen stor forskjell på disse 20 årene er hvilket drivstoff bilene går på.– Tidligere var det enten bensin eller diesel, og vi har solgt nesten bare dieselbiler. I dag spør de aller fleste etter hybrid, som er mer miljøvennlig. De siste årene har også elbiler kommet for fullt, og nå kommer de bilene som du kan bruke som en «normal» bil uten å være redd for å gå tom, sier Andersen.

Klikk her for å sjekke Bil i Nords Volvo-kampanje i jubileumsåret!