Sosiale aktiviteter på fritiden er med på å bygge et sterkere samhold. I helga deltok flere av de ansatte på Bil i Nord Tromsø på Lavkarittet, og Kristina fra Svolvær skal delta på triatlon for første gang!

Lavkarittet er et terrengritt på cirka 67,5 kilometer, med en total høydestigning på cirka 1200 meter. Rittet går over fjellet fra Hatteng til Skibotn i Storfjord kommune i Troms.

Rittet arrangeres i august hvert år, og årets utgave var den 23. i rekken.

Fornøyd med løpet

Dette var første gang Bil i Nord Tromsø stilte til start. Med egne sykkeldresser, var det en forventningsfull gjeng som satte kursen mot Storfjord tidlig lørdag morgen.

Volvo-selger Aleksander Rørnes var én av de som deltok i rittet.

– Vi var seks stykker fra Bil i Nord som stilte til start. For de fleste av oss var dette første gangen vi deltok, vi var både spent og giret før løpet, forteller Rørnes

Bil Bil i Nord Samhold Sosial Lavkarrittet Volvo Lagbygging

I forkant av rittet har gjengen hatt flere treningsturer sammen.

– Vi har trent mot rittet i lang tid, slik at vi skulle stille best mulig forberedt. 67,5 kilometer på sykkelsetet krever litt trening i forkant, forteller Rørnes.

Alle fullførte løpet, og allerede nå er de i gang med planleggingen av neste sykkelritt.

– Vi kommer nok til å delta på Lavkarittet til neste år, og kanskje vil det være enda flere fra Bil i Nord på startstreken da. I tillegg til deltagelse på Lavkarittet planlegger vi å delta på andre terrengsykkelritt. Dette har virkelig gitt mersmak, sier Rørnes.

Ford-selger Aksel Andreassen har en tidligere karriere som syklist. Han vant klassen «Menn 20-29» i Lavkarittet.

Sosial gjeng

Rørnes forteller at det sosiale er viktig på jobben.

– Vi er en sosial gjeng, som prøver å finne på ting på fritiden. Et slik sykkelritt er med på å styrke samholdet, mener Rørnes.

I Bil i Nord er lagfølelse viktig. Rørnes forteller også om en sterk vinnerkultur i gjengen.

– Vi har alle et stort konkurranseinstinkt, og ønsker å gjøre det best mulig. Vi pusher og hjelper hverandre hele veien. Etter å ha fullført et så langt sykkelritt, får man virkelig kjent på mestringsfølelsen, sier han.

Bil Bil i Nord Sykkel Lavkarrittet samhold sosial lagbygging

– Flere av oss har spilt fotball, og garderobekulturen der er ganske unik. Vi har videreført den, så det blir litt «tyning» også, forteller Rørnes videre.

Han mener det er viktig å gjøre noe annet, enn å bare møtes på jobb.

– Under turer som dette får vi pratet litt annet enn jobb, og vi dyrker det sosiale miljøet, sier Rørnes.

Skal løpe triatlon for første gang

Det er ikke bare på avdelingen i Tromsø, Bil i Nord har spreke ansatte. Litt lenger sør, nærmere bestemt i Svolvær, jobber Kristina Starheim som økonomiarbeider på Bil i Nord sin avdeling i Svolvær.

I januar begynte hun å trene målrettet mot NM i triatlon. Som en del av oppkjøringen deltok hun i Lofoten Skyrace i juni.

Løpet gikk over en distanse på 30 kilometer, og 1600 høydemeter. Starheim kom i mål som den fjerde beste kvinnen, på tiden 4:23:33.

– Jeg er et konkurransemenneske, så jeg håper bestandig på å gjøre det best mulig. Jeg var utrolig fornøyd med 4.plass, sier Starheim.

Førstkommende lørdag skal hun delta på NM normaldistanse i triatlon. Distansen innebærer 1000 meter svømming, 50 kilometer sykling og 12 kilometer løping.  

Bil Bil i Nord Kristina Starheim Triatlon

– Jeg gleder meg veldig. Dette er noe jeg har trent mot lenge. Det er første gang jeg skal delta på Triatlon, så jeg er veldig spent, forteller Starheim.

Med to barn, er det ikke bestandig Starheim har tid til trening.

– Jeg prøver å trene så ofte jeg kan. Noen dager blir det ikke tid, og da prøver jeg å få trent neste dag. Skal man delta i Triatlon kreves det litt trening og grunnlag i forkant, forteller hun.

Vi ønsker Kristina lykke til i helgas Triatlon!

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilforhandler, og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.