I midten av mai hentet Ernst-Richard Myrbakk familiens nye bil, en Volvo XC90. Det er familiens tredje Volvo, den første ble kjøpt i 2004.

– Jeg er hekta på Volvo! De bygger bil for folk flest, og en bil der menneskene skal leve og der mennesket står i fokus. Bilen skal være en trygg plass å være og Volvo gjør sitt ypperste for at bilen skal være trygg å kjøre. Etter at jeg fikk barn, så betyr det mye, sier Ernst-Richard Myrbakk.

Volvos mål er innen 2020 å bygge biler som vil være så sikre at ingen blir drept eller skadd i dem.

– Det er et tøft mål å sette og strekke seg etter, sier han.

Han er imponert over at bilprodusenten sender ut egne team etter kollisjoner, som undersøker hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

– Som familiemann er det viktig for meg å vite at familien sitter trygt i bilen.

Les også: Øyvind fra Nord-Norge lever av å teste Volvo: – Drømmejobben!

Sparte nær 200.000 kroner
Et stort pluss med bilen er at den er en hybrid. I hverdagen kjøres det mellom jobb, aktiviteter og hjemmet i Hansmarkveien på Sør-Tromsøya.

– Til daglig kjører vi stort sett bare på strøm, og det fungerer fint. Bilen har en rekkevidde på 30 kilometer på strøm, og det holder i det daglige, sier Ernst-Richard Myrbakk. Når bilen kjører på strøm, spares miljøet for avgasser og utslipp. Dermed sparte Ernst-Richard Myrbakk også nesten 200.000 kroner i skatter og avgifter på hybrid-modellen sammenlignet med en tilsvarende bensinutgave.

– Det føles godt å kunne kjøre på strøm, i tillegg til at det er stille og rolig sammenlignet med annet drivstoff, sier Myrbakk.

Bilgal
Myrbakk innrømmer at han er over gjennomsnittet interessert i bil. Bilinteressen startet allerede i barndommen, da familien kjørte til Tyskland for å hente bil.

Da han selv ble gammel nok til å kjøre, kjøpte han først en Opel Ascona, deretter Volkswagen Golf og så en Mercedes A-klasse. I 2004 kjøpte Myrbakk-familien første gang Volvo.

– Kona er lege, og da hun hadde jobb i Brøstadbotn og skulle ut og kjøre mye, så ønsket vi en større og tryggere bil. Da falt valget på Volvo XC70. Det var en veldig fin bil, og hun følte seg veldig trygg i den. Det var også tilfeller der ambulansepersonellet ikke torde kjøre ambulansen, og de heller brukte vår bil. Den gang var det ikke firhjulstrekk i ambulansebilene, sier Ernst-Richard Myrbakk.

– Har dere hatt noen episoder hvor du er glad for den sikkerheten Volvo tilbyr?

– Ja, det har vært noen episoder, men det har stort sett gått bra. Det er flere ganger jeg tror vi har unngått uhell, nettopp på grunn av de ekstra sikkerhetssystemene til Volvo.

Les også: Verdens beste sted å eie en Volvo!

Liker ny teknologi
Ernst-Richard Myrbakk er utvikler og jobber i Microsoft.

– Jeg er data- og gadgetfreak, og liker at Volvo er tidlig ute med nye ting. Jeg liker spesielt app-en Volvo On Call, den bruker jeg særlig til å defroste bilrutene om vinteren. De minuttene vi sparer, gjør at hverdagen til slutt går opp. App-en gir også mye annen informasjon. Her kan man se hvor mye drivstoff som er igjen og se hvor bilen er. Hvis ulykken er ute og sjåføren er bevisstløs, så ringer bilen automatisk til Volvos On Call-senter som har beredskap 24 timer i døgnet. Det gir en ekstra trygghet, sier Myrbakk.

Myrbakk er også fornøyd med servicen fra bilforhandleren Bil i Nord på Skattøra i Tromsø.

– Det er bilmerket som trakk meg hit, men jeg blir tatt godt vare på og det er flott å ha en selger som er god å snakke med og en fast personlig tekniker som er “min” og som kjenner meg og bilen min godt.