El-bilmerket Polestar fortsetter å øke sin tilstedeværelse i Norge for å nå kundene der de er. Bilmerket vil til høsten starte opp visning, prøvekjøring og utlevering av biler i samarbeid med Bil i Nord. Første by ut er Tromsø.

- Dette er et strategisk valg for oss. Bilbransjen er i en ekstrem utvikling og det skjer mye. Vi må være framoverlente og oppdatert. Derfor er det naturlig å utvide samarbeidet med Polestar til visning, prøvekjøring og utlevering, sier Bil i Nords eier og gründer Thor Drechsler.  

Bil i Nord har allerede et godt partnerskap med Polestar rundt service-markedet, og ser frem til å utvide samarbeidet. Bilkonsernet opplever en økt interesse for, og engasjement rundt, el-biler i nord. 

- Dette er et viktig skritt på veien for Bil i Nord, og et ledd for å øke markedsandeler og lønnsomhet i selskapet, sier bilgründeren.

Bil i Nord opplevde sitt beste bilår noensinne i 2020. Avtalen med Polestar forsterker konsernets posisjon som et av Nord-Norges største bilkjeder.

Felles satsning i nord

Polestar etablerte seg i Norge i 2019, da første Polestar Space åpnet i Oslo. Siden den gang har merkevaren åpnet Space i Trondheim, Bergen og Stavanger. Nylig annonserte selskapet at de starter opp visning og utlevering av biler i Porsgrunn og neste by ut er nå Tromsø. Med flere visingslokaler, gode service-avtaler og stadig utbedring av ladenettverket, kan man trygt si at el-bil skiftet også har kommet til Nord-Norge.

Merket har stort fokus på valgmuligheter for kunden. Kundene blir bedre kjent med merkevaren og bilene gjennom testkjøring, møter med Polestar-spesialister eller virtuelt. Konfigurering og kjøp gjøres heldigitalt.

- Vi ønsker å gjøre det enklest mulig for kundene å oppleve våre bilmodeller. Vi satser i nord og er veldig fornøyd med å utvide samarbeidet med Bil i Nord. Vi ser frem til å by på gode kundeopplevelser sammen, sier Norgessjefen i Polestar, Alexander Hørthe. 

Polestars satsning sammenfaller med Bil i Nords engasjement for denne delen av landet.

Nye modeller på vei

Polestar leverer i dag to elektriske bilmodeller. Polestar 1 er en hybrid sportsbil med hele 609 hestekrefter og en elektrisk rekkevidde på 124 km (WLTP) – den lengste av alle hybridbiler i verden. Den elektriske SUV'en Polestar 2 er selskapets første helelektriske modell Polestar 2 kommer i tre varianter med batterier med lang og standard rekkevidde opp til 78 kWh, og to- og enkeltmotordrivlinjer med opp til 408 hestekrefter.

I fremtiden vil Polestar 3, en helelektrisk SUV, og Precept også bli en del av porteføljen. Precept viser Polestars fremtidsvisjon for bærekraft, teknologi og design. I april 2021 la Polestar frem et ambisiøst mål om å produsere en helt klimanøytral bil innen 2030.

Polestar har spesifikke teknologiske og tekniske synergier med Volvo Cars og drar nytte av betydelige stordriftsfordeler som et resultat. Selskapet har hovedkontor i Gøteborg, Sverige, og er tilstede og på veien i tretten globale markeder i Europa, Nord-Amerika og Kina.