20.mai 1997 er dagen. Datteren kommer til verden, og dagen etter oppdager legene en medfødt hjertefeil.

– Den lille jenta mi var født med hull i hjertet, forteller Asgeir. Han tar en blyant fra pulten, tegner en liten sirkel på papiret.

– Hjertet til et nyfødt barn er ikke større enn noen få centimeter. Hullet i hjertet er like stort som denne blyanten i diameter. Denne hjertefeilen gjør at blodet blir forurenset, det gir oksygenfattig blod, forklarer han.
 

Engasjert fylkesleder

Asgeir og datteren flys til St.Olavs i Trondheim, samtidig som moren fortsatt ligger i narkose her i nord. Spesialsykepleier Mona Mørkved er med som støtte og hjelp, og på St.Olavs får Asgeir en kontaktsykepleier som forteller om Foreningen for hjertesyke barn.

Asgeir opptatt av hjertesyk ungdomMøtet med denne foreningen gir Asgeir en ny hobby. Han blir medlem, engasjerer seg i styret og har nå vært fylkesleder i Troms i 17 år.

– Som fylkesleder er min jobb også å lytte til medlemmene og være en god veileder. Vi er som en stor familie. Hobbyen min har vært å være tillitsvalgt, være der for andre. Det er det beste i livet, å gjøre noe for andre.Møtet med denne foreningen gir Asgeir en ny hobby. Han blir medlem, engasjerer seg i styret og har nå vært fylkesleder i Troms i 17 år.
 

Sommersamling for ungdom

Nå er han i full gang med å organisere sommerens ungdomssamling. I fire dager skal hjertesyk ungdom fra Troms møtes, utveksle erfaringer og få nye opplevelser.

– Vi holder på å lage program, samt søke støtte. Ungdommen må betale en liten egenandel, men vi ønsker at alle skal ha råd til å være med, og dermed søker vi om støtte. Vi skal samle inn over 100.000 kroner for å gi ungdom mellom 13 og 18 år fire dager med opplevelse, sier Asgeir.

Engasjementet for hjertesyk ungdom er stort, selv om datteren er frisk og lever et normalt liv. Ved fylkeslagets årsmøte i februar går han likevel av som fylkesleder.

– Det er på tide at andre krefter får slippe til. Jeg vil fortsatt engasjere meg, men jeg vil ikke ha ansvaret lengre, sier Asgeir.
 

Jobber som bilselger

På dagtid jobber Asgeir som bilselger hos Bil i Nord på Finnsnes. Han har alltid vært interessert i bil, og forlot Skjervøy høsten 1983 for å gå på bilmekanikerskole på Sjøvegan. Høsten 1983 begynte han som lærling for lettere kjøretøy på Bilco (nå Bil i Nord) på Finnsnes, og i 1985 sto han med fagbrevet som bilmekaniker i hånda. 

 

 

Jobber som bilselger– Jeg fikk jobb med en gang, og mens jeg var i militæret i 1986, ventet jobben på meg. Det var artig å fare i militæret som 20-åring og vite at jeg hadde en fast jobb.

Asgeir jobbet 11 år som bilmekaniker på Bilco, før han søkte seg nye utfordringer. Turen gikk til NAFs teststasjon på Finnsnes, der han utførte EU-kontroll og service/garantitester for 3000 medlemmer.

Etter fem år sluttet han og begynte i selgerjobb der han reiste over hele Troms og Finnmark.

– I 2003-2006 jobbet jeg hos Silsand Auto, og så fikk jeg jobb her hos Bil i Nord. Jeg var her i 10 år, og i 1. kvartal 2016 sa jeg opp for å bli daglig leder på Shell Finnsnes. Det ble ikke som jeg hadde forespeilet og da Geir Albertsen (daglig leder Bil i Nord Finnsnes) lurte på om jeg ville komme tilbake, så var jeg ikke sen med å si ja. Jeg regner meg som veteran, men jeg er faktisk sist tilsatt her, ler Asgeir.
 

Drømte om Volvo

Drømte om Volvo

Med erfaring som bilmekaniker, kundebehandler, salg – står han godt rustet til jobben som å selge bil.

– Jeg har skrudd bil i 17 år og forstår alt de gjør på verkstedet. Jeg forstår hvordan en bil er bygd opp, men skjønner også hvordan kunden tenker om bil. Gjennom jobben i NAF lærte jeg kundepleie – der hadde vi 3000 medlemmer som i stor grad benyttet seg av de tjenestene vi leverte. Jeg synes selv jeg har gjort en interessant reise.

– Har du alltid vært interessert i bil?

– Jeg lekte alltid med bil som barn, og kan huske at jeg synes politibilene fra Volvo var skikkelig tøffe. Jeg drømte om at jeg en gang skulle jobbe med Volvo. Det var tilfeldig at jeg kom til Bilco som lærling og jeg har vært heldig å ha jobbet størsteparten av mitt arbeidsliv under Volvo-paraplyen.

– Hva er favorittbilen din?

– Jeg har aldri hatt noen annen favoritt enn Volvo. Jeg er ingen typisk sportsbilelsker, men liker den staute, gode bilen. Akkurat nå er Volvo inne i en god flyt, med XC60, V90 og XC90. Jeg synes også det er artig å se på bilder fra bilene jeg hadde før, blant annet en solgul 142-modell fra 1974. Lakkoden var 107. Min første bil var en Volvo 142 med bakrutesjalusi og heva fjæring. Faren min var snekker og bygde en midtkonsoll der det var plass til et stereoanlegg og noen kassetter.

Lidenskapen for bil og spesielt Volvo gjør at Asgeir stortrives i jobben. Siden han kom tilbake fra Shell-jobben, har han gasset skikkelig på – og det gir resultater.

– Jeg har akkurat fått e-post om at jeg fikk 2. plass i en intern Volvo-konkurranse. Konkurransen så på flere momenter, blant annet kundetilfredshet. Premien er en tur til Gøteborg i midten av juni for å oppleve innspurten til Volvo Ocean Race. Det gleder jeg meg masse til, forteller Asgeir.

Les også: Bente og Gunnar: Det viktigste er en trygg bil