18-åringen er en av flere lærlinger i Bil i Nord. Han begynte i august 2016 etter å ha gått salg og service. Læretiden ønsket han å være hos Bil i Nord.

– Det var guttedrømmen som gikk i oppfyllelse. Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med kvalitetsmerker, og det å jobbe med BMW som produkt er noe alle gutter sikler etter, sier Andreassen.

Salgslærling Aksel AndreassenHan startet med å selge bruktbiler, men det tok ikke lang tid før han byttet avdeling og sto i BMW-delen av Bil i Nord.– Her jobber jeg med salg av biler opp til millionen, det er i aller høyeste grad kapitalvarer.

Sist november, rett etter 18-årsdagen og fire måneder etter at han begynte hos Bil i Nord, var førerkortet i boks.
 

Vil gjøre karriere i bilbransjen

Aksel synes han har lært mye hos Bil i Nord, men skolen har også forberedt ham på arbeidslivet.

– Økonomi, regnskap og budsjett er alle fag som kommer godt med i dag. Her har jeg lært mye om kundebehandling og å lese kundene. Det handler om å bli tryggere i salgssituasjonen, sier Aksel.

Sindre og AkselDet er ett år igjen av læretiden, men Aksel håper på å fortsette og gjøre karriere i Bil i Nord.

– Bruktbilsjefen her begynte også som lærling og jobbet seg oppover. Det håper jeg også å gjøre.

Aksel påpeker at han ikke er garantert jobb etter læretiden, men at han har talent er det ingen tvil om. Hittil har han solgt nærmere 50 biler.

– Jeg er i alle fall den mest lønnsomme selgeren, siden Bil i Nord har lave lønnskostnader knyttet til meg. Det er heller ikke lov å gi bonus eller provisjon til lærlinger.
 

Fra sommerjobb til læreplass

Inne på verkstedet står Sindre Robertsen (19) og skrur på en Volvo. Han hadde jobbet i flere år hos Bil i Nord før han i fjor fikk læreplass som mekaniker.

– Jeg begynte i sommerjobb på delelageret, deretter jobbet jeg på dekkhotellet og som bilklargjører, før jeg ble mekanikerlærling. Her får jeg være med på alt, fra service og vedlikehold til skifte girkasser. Jeg får mange utfordringer, og det er varierte arbeidsdager. Volvo har også innlemmet kundebehandling inn i verkstedet, så det er også artig å få med seg.

Sindre har stort sett jobbet med Volvo, som er favorittbilen.

– Det har alltid vært Volvo for meg. Volvo er enkelt og sikkert, samtidig som det har god kvalitet. Drømmebilen er en Volvo S60 Polestar, en kul bil med mye motor og firhjulstrekk.
 

Han skryter av Bil i Nord som arbeidsplass.

– Det er et ufattelig godt miljø her, vi gjør mye sosialt i lag, det er ikke bare en jobb. og vi jobber med gode produkter og merkevarer. Det er også artig å være en del av den gode stimen som Volvo er inne i nå. Jeg ser ikke for meg å jobbe noe annet sted. Det sosiale miljøet er godt og vi er et ungt arbeidsmiljø. Vi fant ut at snittalderen på Volvo-verkstedet er under 30 år.

– Du blir beskrevet som et av talentene her, hvorfor tror du det?

– Jeg er et ja-menneske og har stå på vilje, og jeg tar gjerne i et ekstra tak som det trengs. Grunnprinsippene om bilmekanikk har jeg lært på skolen, men alt annet har jeg lært her. Jeg håper også å få jobb her videre, etter at læretiden er over.