Dersom du allerede eier en gammel bil, så sitter du på kapital. Denne bilen kan du selge for å finansiere den nye bilen.

– I dagens bruktbilmarked er det ikke like lett og kjapt å bli kvitt sin gamle bil. Du risikerer også å få kjøperen på «nakken». Klager på kjøp av bruktbil topper statistikken hos Forbrukerrådet, og de fleste klagene er etter kjøp fra privatpersoner, sier bruktbilsjef Brynjar Yttregaard hos Bil i Nord.

 

 

Les også: Her er sju tips for å unngå trøbbel med bruktbilkjøpet

1. Innbytte av bil

Langt enklere er det å gå til en forhandler og be om innbytte. Det betyr å forhandleren overtar bilen din, slik at du får verdien på bruktbilen i avslag på din nye bil.

– Da tar forhandleren hele ansvaret, og du trenger ikke tenke på den gamle bilen lenger. Skulle den nye eieren komme og klage i ettertid, så er det ikke ditt problem, sier Yttregaard.

Slik foregår et innbytte:

  • Du leverer bilen inn til takstmann og du får en gratis verdivurdering
  • Bilens verdi avgjøres av en rekke faktorer, blant annet merke, modell, alder og teknisk stand
  • I verdivurderingen står det hva forhandleren ønsker å betale deg for bilen din
  • Disse pengene putter du inn i den nye bilen du ønsker å kjøpe – og på den måten kan du finansiere din neste bil.

– Ved innbytte slipper du å vaske og rense bilen før du selge, og du slipper å bruke tid på å prøve å ta gode bilder og lage annonsen, sier bruktbilsjefen.

Ønsker du innbytte? Fyll ut skjemaet og Bil i Nord tar kontakt med degViggo Henningsen

2. Gode forsikringer

Volvo har sitt eget forsikringsselskap som heter Volvia. Det sikrer deg som Volvo-eier det beste produktet for deg og din bil.

– Alle som har bil må ha en bilforsikring. Volvia kan tilby hele fem forskjellige typer forsikringer, som er tilpasset dine ønsker og behov. Vi vil fortelle deg om de ulike forsikringene, og rådgi deg til hvilken som passer deg best, forteller salgssjef Viggo Henningsen hos Bil i Nord Svolvær.

Den beste forsikringen – Volvia Total Care – får du vanlig kasko, leiebil uten tidsbegrensning, maskinskadedekning, totalskadedekning, startleieforsikring for leaset bil, nøkkelforsikring, trafikkulykkesforsikring og forutsigbar pris på forsikringen i tre år.

– Skulle ulykken først være ute, så sikrer denne forsikringen deg rask og profesjonell behandling. Med Volvia forsikring kan du føle deg både trygg og ivaretatt hvis uhellet først skulle skje.

Bil i Nord har samarbeid med flere forsikringsselskap og alle som har bil må ha en bilforsikring.

– Her hos oss i Bil i Nord er vi opptatt av å finne den forsikringen som passer deg og din bil, uansett hvilken modell og merke du har, sier Henningsen.

Les også: Steinsprang i frontruta? Fortvil ikke!

Petter Jørgensen

3. Leasing – finansier bilen uten behov for billån

Stadig flere velger å lease framfor å kjøpe bil. Det er mange årsaker til dette, både fordi det er enkelt, forutsigbart og du trenger ikke å ta opp lån. I tillegg kan du levere tilbake bilen etter at leasingperioden er utløpt. Dermed slipper du å bekymre deg for verditap.

– Selv om bilen ikke er «din», så er det du som bestemmer hvilken farge bilen skal ha, hvilket interiør og hvilket tilleggsutstyr du ønsker, forteller daglig leder Petter Jørgensen hos Bil i Nord Harstad.

Leasing fungerer slik at i stedet for at du kjøper bilen, så leier du bilen i en avtalt periode til et fast månedlig beløp. En leasingavtale strekker seg stort sett over tre eller fire år. I denne perioden har du full bruksrett, og kan bruke bilen som om den var din egen.

– Leasing er spesielt gunstig for deg som ikke ønsker å binde opp kapital, og du trenger ikke å bekymre deg for bruktbilprisen og salg av bilen. Når perioden er over, tar du rett og slett bilen med tilbake til forhandleren og leverer den fra deg, sier Jørgensen.

Les også: Kjøpe eller lease – hva lønner seg?

Steffen Jakobsen

4. Garanti

Du ønsker selvfølgelig at bilholdet ditt skal være så enkelt, trygt og bekymringsløst som mulig. Derfor har Volvo en rekke garantier som gir deg sikkerhet.

– Hos Volvo får du i dag fem år nybilgaranti inntil 100.000 kilometer. Oppstår det noe feil ved bilen din i løpet av denne perioden, så dekker Volvo reparasjonskostnadene. Du skal slippe å bekymre deg over dyre reparasjoner på verksted, sier servicemarkedssjef Steffen Jakobsen hos Bil i Nord Tromsø.

Les også: Med Volvo får du livstidsgaranti på originale deler

I tillegg får du disse garantiene:

  • 12 års garanti mot gjennomrusting. Oppstår det gjennomrusting i bilens karosseri vil Volvo utbedre skaden uten at det koster deg en krone
  • Avgass-garanti i fem år eller 80.000 kilometer
  • Lakk-garanti følger bilen i hele nybilgaranti-perioden
  • Tilbehørsgaranti på originalt tilbehør som leveres og monteres av en Volvo-forhandler

– Alle disse garantiene gir deg totalt sett garanti på et godt kjøp. Vi strekker oss hver dag langt for våre kunder, og har to år på rad vunnet pris for Nord-Norges mest fornøyde kunder, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord.

Ønsker du å prøvekjøre en ny bil? Bil i Nord har nå en vinterkampanje med en leasingavtale som er så godt at den lyser opp vinteren skikkelig.